Καυτή Πρωτοχρονιά

Με τον πιο "καυτό" τρόπο θα υποδεχθούν το 2008, Βενετσιάνοι και Βραζιλιάνοι...

Στη Βενετία, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου στην περίφημη πλατεία του Αγίου Μάρκου για να γιορτάσουν με ένα "ομαδικό φιλί" την Πρωτοχρονιά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος της πόλης, η Πρωτοχρονιά του 2008 θα είναι για τη Βενετία "η Πρωτοχρονιά του έρωτα".

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτήν την εκδήλωση θα πρέπει να συγκεντρωθούν από τις 23:00 στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και να φιληθούν τα μεσάνυχτα "για να αρχίσουν το νέο έτος με μια χειρονομία αγάπης, ειρήνης, αδελφοσύνης και πάθους".

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa αναμένεται ότι περίπου 60.000 άνθρωποι θα πάνε στην πλατεία στην εκδήλωση "Αγάπη 2008" που οργανώνεται από το δήμο, την επαρχία της Βενετίας, τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και το καζίνο της πόλης.

"Καυτή" Πρωτοχρονιά με σάμπα... Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλαζ της Κοπακαμπάνα στη Βραζιλία προκειμένου να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με πυροτεχνήματα αλλά και προσφορές στη Γεμαντζά, τη θαλάσσια θεότητα του Καντομπλέ, της αφρο-βραζιλιάνικης λατρείας.

Η εκδήλωση αυτή είναι το δεύτερο σημαντικότερο τουριστικό γεγονός του Ρίο ντε Τζανέιρο μετά το καρναβάλι.

Φέτος αναμένονται στην πόλη 600.000 τουρίστες και τα ξενοδοχεία, ιδίως τα παραθαλάσσια στην Κοπακαμπάνα, την Ιπανέμα και το Λεμπλόν είναι ουσιαστικά γεμάτα.

Μία μεγάλη σκηνή μήκους 65 μέτρων θα στηθεί το πρωί της παραμονής στην παραλία της Κοπακαμπάνα και η σάμπα θα συνεχίζεται όλη τη νύχτα. Οι Βραζιλιάνοι θα υποδεχτούν το νέο έτος με μια επίδειξη με 22.000 πυροτεχνήματα που θα εκτοξευτούν από οκτώ πλοία.
Πηγή: skai.gr