Κλείσιμο

Έτοιμη για όλα η Άγκυρα

Η Τουρκία είναι έτοιμη να πληρώσει οποιοδήποτε τίμημα χρειαστεί για να εξουδετερώσει τους Κούρδους αντάρτες που εδρεύουν στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου της χώρας.

\Ενώ σέβεται την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ, η Τουρκία δεν θα διστάσει να πληρώσει οποιοδήποτε τίμημα είναι αναγκαίο για να προστατεύσει τα δικαιώματά της, τους νόμους της, την αδιαίρετη ενότητα και τους πολίτες της\, αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά την επείγουσα σύγκληση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, στον απόηχο της πολύνεκρης ενέδρας που έστησαν σε άνδρες του τουρκικού στρατού, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, αντάρτες του ΡΚΚ.

O Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις ζήτησε από την Τουρκία να μην αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον των Κούρδων ανταρτών για λίγες μέρες, μετά την πολύνεκρη ενέδρα των ανταρτών σε Τούρκους στρατιώτες.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο πρωθυπουργός Ερντογάν και ο αρχηγός του στρατού, στρατηγός Γιασάρ Μπουγιούκανιτ κάθησαν απόψε στο τραπέζι για να αποφασίσουν την απόφαση της Άγκυρας στην επίθεση των Κούρδων ανταρτών, που στοίχισε τη ζωή 17 Τούρκων στρατιωτών.

Πηγή: skai.gr