Κλείσιμο

Βομβαρδισμοί και συγκρούσεις στη Γάζα

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός ισραηλινού πολεμικού σκάφους στα ανοικτά των ακτών της Γάζας, ανακοίνωσε παλαιστινιακή νοσοκομειακή πηγή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, τα δύο θύματα ήσαν ψαράδες.

Από την πλευρά της η ισλαμική Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι ο ένας από τους νεκρούς, Νιζάρ Αμπού Αραμπ, ήταν μέλος της και ότι οι δύο άνδρες ήσαν ναυαγοσώστες και βρήκαν το θάνατο ενώ εκτελούσαν υπηρεσία, όταν το ισραηλινό σκάφος άνοιξε πυρ εναντίον του πλοίου στο οποίο επέβαιναν.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού που ερωτήθηκε σχετικά δεν έκανε την παραμικρή δήλωση για το συμβάν.

Από τον Ιούνιο του 2006 το ισραηλινό ναυτικό απαγορεύει πέραν κάποιου σημείου τη ναυσιπλοία στα ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων και των αλιευτικών σκαφών.

Δύο Παλαιστίνιοι, από τους οποίους ο ένας μόλις 13 χρόνων, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν στην πόλη της Γάζας, στις συγκρούσεις μεταξύ ανδρών της αστυνομίας της ισλαμικής Χαμάς και οπαδών της αντίπαλης οργάνωσης Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Οπως ανακοινώθηκε από νοσοκομειακές πηγές, ο 13χρονος βρέθηκε ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά των αντιπάλων ενόπλων Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του, ο οποίος τραυματίστηκε.
Πηγή: skai.gr