Καταδικάζουν την επίθεση στο Σουδάν

Στην απερίφραστη καταδίκη της πολύνεκρης επίθεσης που δέχθηκε το Σάββατο η αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης στο Σουδάν προχώρησε την Τρίτη το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επισήμανε δε ότι οποιαδήποτε απόπειρα για τον εκτροχιασμό των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Νταρφούρ είναι "απαράδεκτη".

Αφότου άκουσε την έκθεση "για την επίθεση που προφανώς έγινε από μια ομάδα ανταρτών, το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδίκασε αυτή τη φονική επίθεση", δήλωσε η πρεσβευτής της Γκάνα, Λέσλι Κρίστιαν, σε διακήρυξη εξ ονόματος του Συμβουλίου.

"Κάθε προσπάθεια να αμφισβητηθεί και πάλι η ειρηνευτική διαδικασία (στο Νταρφούρ) είναι απαράδεκτη", προστίθεται στη διακήρυξη. Η διεθνής κοινότητα εναποθέτει πολλές από τις ελπίδες της στην επανάληψη των ενδοσουδανικών συνομιλιών που διεξάγεται στις 27 Οκτωβρίου στη Λιβύη.

Το Σουδάν επέκρινε  την Τρίτη την ΕΕ και τις ΗΠΑ επειδή δεν έχουν κατορθώσει να επιβάλουν κυρώσεις στις ομάδες ανταρτών του Νταρφούρ που φαίνεται ότι ευθύνονται για τη δολοφονική  επίθεση του Σαββάτου.
Πηγή: skai.gr