Συγνώμη για το σκίτσο του Μωάμεθ

Ο πρεσβευτής της Σουηδίας στη Σαουδική Αραβία υπέβαλε τη συγγνώμη της χώρας του στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) όσον αφορά το αμφιλεγόμενο σκίτσο του Προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύτηκε σε τοπική σουηδική εφημερίδα και δείχνει τον Μωάμεθ με σώμα σκύλου, ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΟΙΔ .

Ο σουηδός πρεσβευτής Γιαν Τέσλεφ παρουσίασε στον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, Εκμελεντίν Ιχσάνογλου \τη βαθύτατη συγγνώμη της χώρας του για το αμφιλεγόμενο σκίτσο και τη δημοσίευσή του\, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΙΔ.

Ο κ. Ιχσάνογλου από την πλευρά του επισήμανε στον σουηδό διπλωμάτη \την ανησυχία του σχετικά με ανεύθυνες και προβοκατόρικες κινήσεις στο όνομα της ελευθερίας έκφρασης που οδηγούν τη διεθνή κοινότητα σε αντιπαράθεση και διχασμό\.

Η δημοσιοποίηση στις 18 Αυγούστου σε επαρχιακή σουηδική εφημερίδα του σκίτσου του Μωάμεθ με σώμα σκύλου, προκάλεσε έντονη αγανάκτηση και καταγγελίες από σύσσωμη τη μουσουλμανική κοινότητα τόσο στη χώρα όσο και στον κόσμο, με διαμαρτυρίες μέσω της διπλωματικής οδού από πολλές χώρες, όπως για παράδειγμα από την Αίγυπτο, το Ιράν, το Πακιστάν.
Πηγή: skai.gr