Κριτική Κάστρο κατά των ΗΠΑ

Ο ασθενής Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο, με άρθρο του που δημοσιεύθηκε, στην έκτη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι παραπλάνησε την διεθνή κοινότητα όσον αφορά τα γεγονότα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, τονίζοντας ότι το Πεντάγωνο επλήγη από πύραυλο και όχι από αεροσκάφος στο οποίο είχε σημειωθεί αεροπειρατεία.

Στο άρθρο του, ο Κάστρο τονίζει πως είναι γνωστό πως υπήρξε εσκεμμένη παραπληροφόρηση όσον αφορά τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και το Πεντάγωνο.

Εξαπατηθήκαμε, όπως και ο υπόλοιπος πλανήτης, έγραψε ο Κάστρο. Αναλύοντας τις συνέπειες από συντριβές παρόμοιων αεροσκαφών σε δυστυχήματα. . .το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι δε συνετρίβη κανένα αεροσκάφος στο Πεντάγωνο και ότι μόνο ένας πύραυλος θα μπορούσε να προκαλέσει την γεωμετρικά κυλινδρική οπή που υποτίθεται ότι προκάλεσε ένα αεροπλάνο. Ουδείς στον κόσμο έχει πλέον αμφιβολίες για τις ειδήσεις σχετικά με την επίθεση στο Πεντάγωνο.

Η αλήθεια για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε ο Κάστρο, πιθανότατα δεν θα γίνει ποτέ γνωστή.

Το κείμενο του Κάστρο, μεγέθους 4.256 λέξεων, δεν περιέχει ουδεμία αναφορά στον Οσάμα μπιν Λάντεν και την αλ Κάιντα, που η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ως ενόχους για τις επιθέσεις.

Ο Κάστρο, ο οποίος έχει αποτελέσει στόχο πολλών αποπειρών δολοφονίας από τη CIA μετά την επανάσταση στην Κούβα το 1959 της οποίας ηγήθηκε, αναφέρει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του είχαν προειδοποιήσει τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ για την δολοφονία του τότε αμερικανού προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν ενώ αυτός διεξήγε προεκλογική εκστρατεία στη Βόρεια Καρολίνα.

Οι πληροφορίες που έδωσε η Κούβα οδήγησαν στη σύλληψη μιας ομάδας επίδοξων δολοφόνων και στην ματαίωση της συνομωσίας, πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr