Βίντεο και τρομοκρατικά σενάρια

Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου μπορεί να διοργανώσει επίθεση κατά των ΗΠΑ, αν κρίνει ότι η Ουάσινγκτον την απειλεί ευθέως ή απειλεί το Ιράν, προειδοποίησε ο διευθυντής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Μάικλ Μακ Κόνελ από την Ουάσινγκτον.

\Κρίνουμε ότι η λιβανική Χεζμπολάχ, η οποία στο παρελθόν έχει εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων εκτός ΗΠΑ, θα μπορούσε κατά τα φαινόμενα να εξετάζει το ενδεχόμενο επιθέσεων στο αμερικανικό έδαφος στη διάρκεια των τριών προσεχών ετών, αν κρίνει ότι οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν άμεση απειλή κατά του κινήματος αυτού ή του Ιράν\, σημειώνει ο Μακ Κόνελ σε γραπτή μαρτυρία που παρέδωσε στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ένα μέσο ενημέρωσης που πρόσκειται στην οργάνωση Αλ Κάιντα, το As Sahab, ανακοίνωσε την προσεχή μετάδοση ενός νέου βίντεο στο οποίο ο Οσάμα Μπίν Λάντεν παρουσιάζει τη διαθήκη ενός από τους 19 δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Το As Sahab έκανε την ανακοίνωση αυτή σε μια ισλαμιστική ιστοσελίδα, τρεις ημέρες μετά τη μετάδοση ενός πρώτου βίντεο του αρχηγού της Αλ Κάιντα, το πρωτο σε περίπου τρία χρόνια, λίγες ημέρες πριν την 6η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το μέσο ενημέρωσης δεν διευκρίνισε αν το ντοκουμέντο αυτό είναι βίντεο ή ηχογραφημένο μήνυμα, δημοσίευσε όμως στην ιστοσελίδα μια φωτογραφία του Μπίν Λάντεν και του αεροπειρατή Ουαλίντ αλ Σέχρι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για βίντεο.
Πηγή: skai.gr