Αναλύουν κασέτα με Μπιν Λάντεν

Η Ουάσινγκτον κατέχει αντίγραφο του νέου βίντεο του Μπιν Λάντεν που αναμένεται να μεταδοθεί σύντομα.

Η αμερικανική κυβέρνηση κατέχει ένα αντίγραφο του βίντεο του Οσάμα μπιν Λάντεν και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία ανάλυσής του, μετέδωσε το CNN.

Λίγες ημέρες πριν από την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου με τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων, δύο αμερικανικά κέντρα ειδικών για την επόπτευση των ισλαμικών σελίδων στο Ιντερνετ, η Site intelligence Group και η IntelCenter ανέφεραν σήμερα ότι επίκειται η μετάδοση του βίντεο αυτού.

Σημειώνεται ότι το βίντεο αυτό του επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα είναι το πρώτο που θα δημοσιοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2004, όταν ο Μπιν Λάντεν τότε είχε απειλήσει για νέες επιθέσεις κατά των ΗΠΑ λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

src=/upload_files/Image/Grafika
Η ανακοίνωση για την επικείμενη επανεμφάνιση του Μπιν Λάντεν με νέο βίντεο έγινε από την Ας Σαμπάχ, που είναι το κύριο ενημερωτικό όργανο της Αλ Κάιντα: Προσεχώς, με το θέλημα του Θεού θα μεταδοθεί ένα βίντεο του σεΐχη Οσάμα μπιν Λάντεν, που ο Θεός τον προστατεύει, αναφέρεται στα αραβικά στην ισλαμική ιστολίδα και υπογράφεται από την ΑςΣαμπάχ.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από μια φωτογραφία του επικεφαλής της Αλ Κάιντα, που συνήθως εμφανίζεται αδυνατισμένος και με γκρίζα γένια, ενώ στην τωρινή φωτογραφία του τα γένια του είναι τελείως μαύρα και δεν φορά τη συνήθη στολή του αλλά ένα παραδοσιακό κουστούμι.

Το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα προετοιμάζει τρομοκρατικές επιθέσεις μεγάλου εύρους με στόχο τις ΗΠΑ, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της CIA, Μαικλ Χάιντεν.

Οι αναλυτές μας δηλώνουν με βεβαιότητα ότι η κεντρική διοίκηση της αλ Κάιντα προετοιμάζει τρομοκρατικές επιθέσεις μεγάλου εύρους κατά του αμερικανικού έθνους, δήλωσε ο Μαικλ Χάιντεν στο Συμβούλιο διεθνών σχέσεων, έναν όμιλο προβληματισμού που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Η Αλ Κάιντα βάζει στόχους που θα δημιουργήσουν ένα μεγάλο αριθμό θυμάτων, θα προκαλέσουν μαζικές καταστροφές και θα έχουν σημαντικές οικονομικές συνέπειες, δήλωσε.

Τα σχόλια του αρχηγού της CIA γίνονται ενώ η αμερικανική κυβέρνηση προβαίνει στην ανάλυση μιας βιντεοκασέτας που περιέχει ένα πιθανολογούμενο μήνυμα του ηγέτη της αλ Κάιντα Οσάμα Μπίν Λάντεν, που ελήφθη μερικές ημέρες πριν από την 6η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Το νέο βίντεο που υπογράφει ο επικεφαλής του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, περιέχει στοιχεία από τα οποία συνάγεται ότι είναι πρόσφατα γυρισμένο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν περιέχει σαφείς απειλές για νέα τρομοκρατικά κτυπήματα.

Το CNN προσθέτει ότι ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι το βίντεο, που τώρα ελέγχεται η αυθεντικότητά του, δεν περιέχει σαφείς απειλές αλλά περιέχει πολλά σύγχρονα στοιχεία και ημερομηνίες που τουλάχιστον κάποιες απ' αυτές δείχνουν σαφώς ότι είναι πρόσφατα γυρισμένο.
Πηγή: skai.gr