Εκτός(;) μαύρης λίστας η Πιόνγκγιανγκ

Τη διαγραφή της από τη λίστα των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Πιόνγκιανγκ σε πανηγυρικούς τόνους.

Σύμφωνα με τη Βόρεια Κορέα οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αφαιρέσουν τη χώρα από τη "μαύρη" λίστα των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.
Η διαγραφή τους από την περιβόητη λίστα αποτελούσε χρόνιο αίτημα των Βορειοκορεατών για τη βελτίωση των σχέσεών τους με τον έξω κόσμο.

"Οι ΗΠΑ συμφώνησαν να λάβουν πολιτικά και οικονομικά αντισταθμιστικά μέτρα όπως η απάλειψη του ονόματος της χώρας μας από τη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία και η πλήρης άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στις εμπορικές συναλλαγές με εχθρικές χώρες", μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια των διμερών διαπραγματεύσεων το Σαββατοκύριακο ο επικεφαλής της αμερικανικής διαπραγματευτικής ομάδας δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να συμμορφωθεί πλήρως και να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ωστόσο, δεν έκανε καμία δήλωση σχετικά με απόφαση της Ουάσινγκτον για την απάλειψη της Πιονγκγιάνγκ από τη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.
Πηγή: skai.gr