Πλημμύρες στην Ελβετία

Συνεχίστηκαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην Ελβετία με αποτέλεσμα να κηρυχθούν πολλές περιοχές σε κατάσταση συναγερμού,αφού υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών και κατολισθήσεων. Σε τρεις τουλάχιστον περιοχές κηρύχθηκε κατάσταση συναγερμού σε επίπεδο τρία, που είναι το ανώτατο, ενώ σε επίπεδο δύο κηρύχθηκαν οι υπόλοιπες.

Σε ορισμένες περιοχές η ποσότητα του νερού που έπεσε μέσα σε 24 ώρες ήταν το ένα δέκατο της συνολικής σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία που προβλέπει ύφεση των φαινομένων από απόψε το βράδυ.

Στην Ζυρίχη η ποσότητα του νερού που έπεσε ήταν 95 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο την ώρα που για όλο τον μήνα ο μέσος όρος είναι 132 λίτρα.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία μέχρι αύριο το πρωί αναμένεται να πέσει ακόμη ποσότητα 30 με 50 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο στο κέντρο της χώρας και και 20 με 40 λίτρα στην υπόλοιπη Ελβετία.

Από τις καταρρακτώδεις βροχές σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές, αλλά δεν αναφέρθηκαν προς το παρόν θάνατοι. Στο καντόνι της Λουκέρνης τραυματίστηκε σοβαρά χθες το βράδυ από κορμό δένδρου ένας άνδρας.
Πηγή: skai.gr