Ενισχυμένη η Αλ Κάιντα

Νέα έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών επισημαίνει ότι η Αλ Κάιντα ενισχύεται και έχει βρει καταφύγιο στις απομακρυσμένες περιοχές του δυτικού Πακιστάν, όπου τα μέλη της εκπαιδεύονται και προετοιμάζουν επιθέσεις, αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ.

Η έκθεση των 5 σελίδων με τίτλο Η Αλ Κάιντα καλύτερα προετοιμασμένη για να επιτεθεί στη Δύση θα αποτελέσει αντικείμενο συνάντησης για την ασφάλεια στο Λευκό Οίκο, επισημαίνει η Ουάσινγκτον Ποστ, επικαλούμενη υπεύθυνους των υπηρεσιών πληροφοριών.

Παρά τις αμερικανικές προσπάθειες για την εξάρθρωσή του, το τρομοκρατικό δίκτυο ανασυγκροτήθηκε, σύμφωνα με τους υπευθύνους, οι οποίοι αρνήθηκαν να αναφερθούν λεπτομερώς στην έκθεση αυτή, η οποία είναι απόρρητη. 

Ο Τζον Κρίνγκεν, αναπληρωτής διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών στη CIA δήλωσε ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου ότι η Αλ Κάιντα εμφανίζεται να έχει εγκατασταθεί καλύτερα και να έχει βρει καταφύγιο σε περιοχές του Πακιστάν που δεν ελέγχονται.

Ε
Οι χώρες όπου δρουν δίκτυα της Αλ Κάϊντα
πίσης ο υπουργός
Εσωτερικής Ασφάλειας Μάικλ Τσέρτοφ δήλωσε ότι έχει διαίσθηση πως ετοιμάζονται επιθέσεις κατά των ΗΠΑ. Ωστόσο ο ίδιος σημείωσε ότι δεν έχει στην κατοχή του κάποια απτή απόδειξη για μια επικείμενη επίθεση. Ο Λευκός Οίκος έσπευσε στη συνέχεια να μετριάσει τις δηλώσεις του Τσέρτοφ επιμένοντας ότι δεν διαφαίνεται καμία απειλή.

Σε ερώτηση που του υποβλήθηκε από το CNN ο Τσέρτοφ απάντησε ότι ανησυχεί βαθύτατα από την ενίσχυση της Αλ Κάιντα στον κόσμο όπως αυτή διαφαίνεται από τις πρόσφατες επιθέσεις της. Υπήρξε μια επίθεση στην Αλγερία. Υπήρξαν επιθέσεις στη Βόρεια Αφρική και επιχειρήσεις στη Σομαλία και στο Πακιστάν. Όλα αυτά μας ανησυχούν βαθύτατα, είπε.
Πηγή: skai.gr