Αναταραχή στο Πακιστάν

Ο θρησκευτικός ηγέτης του Ερυθρού Τεμένους στο Ισλαμαμπάντ συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από το κτίριο, που έχει περικυκλωθεί από τις δυνάμεις της τάξης, ντυμένος με μια μπούργκα (γυναικείο ένδυμα), ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

\"Συλλάβαμε τον Αμπντούλ Αζίζ ενώ προσπαθούσε να φύγει από το τέμενος ντυμένος με μια μπούργκα. Δεν έφερε αντίσταση\", διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός.

Ο Αμπντούλ Αζίζ κρύφτηκε σε μια ομάδα γυναικών που όλες φορούσαν μπούργκα, ένα ένδυμα που καλύπτει το κεφάλι και το σώμα και κρύβει το πρόσωπο.

Το Ερυθρό Τέμενος, ορμητήριο των ισλαμιστών φοιτητών που πρόσκεινται στους ταλιμπάν, έχει περικυκλωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας και έχει ζητηθεί από τους ευρισκόμενους μέσα σε αυτό να παραδοθούν.

Οι αρχές έχουν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας γύρω από το οικοδόμημα μετά από τις συγκρούσεις από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 16 άνθρωποι, και έχουν απειλήσει ότι θα σκοτώνουν όποιο άτομο συλληφθεί με όπλο στα χέρια του.

Εννέα χιλιάδες φοιτητές , ηλικίας 10 έως 20 ετών, παρακολουθούν τα μαθήματα στην σχολή του Κορανίου του Ερυθρού Τεμένους. Σύμφωνα με τις αρχές, αυτό το Τέμενος χρησιμοποιείται επίσης και ως καταφύγιο για τους ταλιμπάν που μάχονται στο Αφγανιστάν και τους πακιστανούς ισλαμιστές που τους υποστηρίζουν.

Περισσότεροι από 600 ισλαμιστές φοιτητές παραδόθηκαν σήμερα στις πακιστανικές δυνάμεις που πολιορκούν ένα τζαμί στο Ισλαμαμπάντ, αλλά περίπου χίλιοι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο τέμενος, έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.

\"Περισσότερα από 600 πρόσωπα έχουν βγει ως τώρα και υπολογίζουμε πως θα βγουν και άλλοι\", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο υφυπουργός Πληροφόρησης Ανουάρ Μεχμούντ.

Όμως τουλάχιστον άλλοι χίλιοι ριζοσπάστες, οι μισοί από τους οποίους είναι γυναίκες, εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο τέμενος και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να παραδοθούν, διευκρίνισαν υπεύθυνοι των δυνάμεων ασφαλείας.
Πηγή: skai.gr