Χαλαρή συνάντηση Μπους - Πούτιν

Μία μακρά, φιλική συζήτηση είχαν στις ΗΠΑ οι πρόεδροι Μπους και Πούτιν, όπως ανακοινώθηκε από δύο στενούς συνεργάτες του ρώσου ηγέτη.

Η συζήτηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα, τόνισε στους δημοσιογράφους ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, που παρέστη στη φιλική συνάντηση των δύο προέδρων.

Δε θίξαμε συγκεκριμένα ζητήματα, όμως εστιασθήκαμε στη φιλοσοφία της στιγμής, καθώς ο τόνος που δόθηκε και από τις δύο πλευρές είναι ταυτόσημος και από τις δύο πλευρές, τόνισε από την πλευρά του ο σύμβουλος του Πούτιν για τις εξωτερικές σχέσεις Σεργκέι Πριχόντκο.

Η εξοχική κατοικία του προέδρου Μπους στο Κένεμπανκπορτ επελέγη ειδικά για να βοηθήσει στο να χαλαρώσει η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Ρωσία, οι σχέσεις των οποίων βρίσκονται προ πολλού στο ναδίρ.

Ο Μπους και η σύζυγός του Λόρα υποδέχθηκαν τον Πούτιν μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Ο τελευταίος συνοδευόταν από τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, ο οποίος είχε πάει να συναντήσει τον ρώσο πρόεδρο κατά την άφιξή του στις ΗΠΑ και επιβιβάσθηκε μαζί του σε ελικόπτερο που τους μετέφερε ως το Κένεμπανκπορτ.

Μετά τις φωτογραφίες και τους ασπασμούς με τη Λόρα, τη μητέρα του αμερικανού προέδρου Μπάρμπαρα και την υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, ο Πούτιν οδηγήθηκε από τον αμερικανό πρόεδρο στην παραλία για μια βόλτα με σκάφος.

Σε μια άλλη ένδειξη άνετων σχέσεων η Λόρα Μπους δεν δίστασε να διορθώσει το πέτο του σακακιού του Πούτιν, ο οποίος έφτασε χωρίς γραβάτα, αλλά μ' ένα μπουκέτο λουλούδια στο χέρι.

Στο μεταξύ, περίπου 1.500 αντιπολεμικοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στην κατοικία της οικογένειας Μπους για να υπενθυμίσουν στον αμερικανό πρόεδρο την αυξανόμενη αντίθεση της αμερικανικής κοινής γνώμης στον πόλεμο στο Ιράκ. Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία κατά μήκος της Όσεαν Άβενιου προς την κατοικία των Μπους, χτυπώντας τύμπανα και κρατώντας πανώ με το έμβλημα της ειρήνης, ενώ φώναζαν Παραπέμψτε τον Μπους, παραπέμψτε και τον Τσέινι.
Πηγή: skai.gr