Ισχυρή έκρηξη στη Βηρυτό

Ο λιβανέζος βουλευτής της αντισυριακής πλειοψηφίας Ουαλίντ Εϊντο σκοτώθηκε μαζί με άλλα πέντε άτομα σε επίθεση με εκρηκτικά, σύμφωνα με το λιβανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο "Future TV" που ανήκει στην οικογένεια Χαρίρι.

Στην επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, που έγινε στο προάστιο Μαναρα της Βηρυτού, νωρίς σήμερα το απόγευμα σε χώρο πάρκου και αναψυχής όπου συχνάζουν πολλοί στρατιωτικοί αλλά και πολίτες, σκοτώθηκαν ακόμα ο πρωτότοκος γιος του βουλευτή, Χαλέντ, δύο σωματοφύλακές τους και δύο πολίτες, σύμφωνα με την ίδια τηλεοπτική πηγή.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές εστίες πυρκαγιάς και μεγάλος πανικός στους πολίτες που είδαν γύρω τους κατεστραμμένα αυτοκίνητα και σωρούς από σπασμένα τζάμια των πολυκατοικιών της περιοχής.

Ο βουλευτής Ουαλίντ Εϊντο ήταν 60 χρόνων και προήδρευε της επιτροπής άμυνας στη λιβανική Βουλή.

Με βάση στοιχεία του πρακτορείου Ρόιτερ, που επικαλείται πηγές ασφαλείας, οι νεκροί είναι οκτώ και οι τραυματίες από την έκρηξη, εννέα. 

Άλλες  πηγές πρόσθεταν ότι η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε πάρκο και σε μία στρατιωτική αθλητική λέσχη στο δυτικό τμήμα της πόλης και πιθανώς να προήλθε από σταθμευμένο παγιδευμένο όχημα. Ανέφεραν ακόμα ότι η περιοχή την ημέρα γεμίζει από κόσμο που αθλείται ή περπατά στο πάρκο.

Σκηνές από την κρατική τηλεόραση έδειξαν κατεστραμμένα αυτοκίνητα και σπασμένα τζάμια κτιρίων, ενώ τα σχόλια ανέφεραν ότι πρόκειται για την έκτη βομβιστική επίθεση στη Βηρυτό και τα προάστιά της εντός των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων και την πρώτη που γίνεται στη λιβανική πρωτεύουσα με το φως της ημέρας.
Πηγή: skai.gr