Σκοτώθηκαν Παλαιστίνιοι

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο παλαιστίνιους εφήβους στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και ένας μαχητής σκοτώθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη νότια Γάζα, δήλωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον υπόπτων που προσπαθούσαν να τοποθετήσουν ένα αντικείμενο στο συνοριακό φράκτη και πως ανέφεραν ότι κτύπησαν τρεις ανθρώπους, τους δύο από τους οποίους απομάκρυναν παλαιστινιακά ασθενοφόρα.

Μαχητής που επέβαινε σε μοτοσικλέτα στοχοποιήθηκε από τον αέρα και σκοτώθηκε από πύραυλο κοντά στην πόλη Χαν Γιούνες στο νότιο τμήμα της λωρίδας, δήλωσαν η οργάνωση μαχητών Ισλαμικός Τζιχάντ και ο ισραηλινός στρατός.

Είναι ο πρώτος θάνατος Παλαιστινίου από αεροπορική επιδρομή τις τελευταίες τρεις ημέρες. Κανείς δεν τραυματίστηκε νωρίτερα κατά την αεροπορική επιδρομή εναντίον θέσεων εκτόξευσης ρουκετών.

Σύμφωνα με τον Ισλαμικό Τζιχάντ, ο μαχητής που σκοτώθηκε ήταν ο Φάντι Αμπού Μουστάφα. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι ήταν ο στόχος της επίθεσης και πως είχε εμπλακεί σε ενέργειες εναντίον ισραηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας.

Ιατρικές πηγές σε νοσοκομείο της Γάζας δήλωσαν πως τα δύο αγόρια που σκοτώθηκαν νωρίτερα ήταν ηλικίας 12 και 13 ετών. Πυροβολήθηκαν στο στήθος. Φέρεται να έψαχναν στην περιοχή για κομμάτια μετάλλου.

\Γνωρίζουμε ότι ένας αριθμός Παλαιστινίων σύρθηκαν με την κοιλιά προς το συνοριακό φράκτη.... Δεν έλαβαν υπόψη επανειλημμένες εκκλήσεις να σταματήσουν και τοποθέτησαν έναν ύποπτο μηχανισμό κοντά στο φράκτη\, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Η εκπρόσωπος δήλωσε πως ένας τρίτος νεαρός, ένας 16χρονος, που τραυματίστηκε ελαφρά, μεταφέρθηκε σε ισραηλινό νοσοκομείο.
Πηγή: skai.gr