Οι Ισραηλινοί κρατούν μέλη της Χαμάς

Ισραηλινές δυνάμεις \"συνέλαβαν\", σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού του Ισραήλ, ή \"απήγαγαν\", σύμφωνα με Παλαιστινιακές πηγές, τουλάχιστον 33 ηγετικά στελέχη της Χαμάς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ανάμεσα στους αξιωματούχους είναι ο υπουργός Παιδείας Νασερεντίν αλ Σάερ και οι δήμαρχοι της Νάμπλους και της Καλκίλγια, καθώς και δύο βουλευτές.

Η επιχείρηση των Ισραηλινών δυνάμεων σημειώθηκε μετά την εκτόξευση περίπου 200 αυτοσχέδιων ρουκετών Κάσαμ στο νότιο Ισραήλ τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την \"ανησυχία\" τους στο Ισραήλ για τη σύλληψη στη Δυτική Όχθη από τον ισραηλινό στρατό περίπου τριάντα αξιωματούχων της Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τομ Κέισι.

\"Η Χαμάς είναι βεβαίως μια τρομοκρατική οργάνωση που έχει δεσμευτεί σε τρομοκρατικές ενέργειες κατά του Ισραήλ αλλά έχουμε, ήδη επισημάνει και στο παρελθόν, όταν έγινε το γεγονός, ότι η κράτηση εκλεγμένων μελών της κυβέρνησης ή του κοιβουλίου των Παλαιστίνιων αποτελεί πηγή ιδιαίτερης ανησυχίας\", δήλωσε μιλώντας στον Τύπο ο κ. Κέισι.

Πηγή: skai.gr