Βάρβαρη επίθεση

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε από άγνωστα άτομα εναντίον ενός εκδοτικού οίκου στην επαρχία Μαλάτια της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η τηλεόραση μετέδωσε στιγμιότυπα από την μεταφορά των θυμάτων εκτός του κτιρίου όπου στεγάζεται ο εκδοτικός οίκος που εκδίδει χριστιανικά βιβλία.

Ενα άτομο τραυματίστηκε όταν πήδηξε από το παράθυρο για να σωθεί. Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CCN Turk, oι δράστες έκοψαν το λαιμό των θυμάτων ενώ η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονται στην δολοφονική αυτή επίθεση.

Οπως μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ένα τέταρτο άτομο που τραυματίστηκε κατά την επίθεση εναντίον του εκδοτικού οίκου Zirve, στην πόλη της Μαλάτιας,υπέκυψε στα τραύματά τουπληροφορία που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθείενώ υπάρχουν και δύο τραυματίες οι οποίοι πρόκειται να χειρουργηθούν.

Υπεύθυνος του εκδοτικού οίκου ανέφερε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι ο οίκος δεχόταν απειλές για τα βιβλία που εκδίδει, χριστιανικού κυρίως περιεχομένου.

Πέρυσι,ένας ιερέας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην επαρχία της Τραπεζούντας στην Μαύρη Θάλασσα. Το γεγονός συνέπεσε με τις ανά τον κόσμο διαδηλώσεις για τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Η ΕΕ,στην οποία η Τουρκία ελπίζει να ενταχθεί, έχει κάνει έκκληση για περισσότερες ελευθερίες για την μικρή χριστιανική μειονότητα. Η κυβέρνηση και άλλοι αξιωματούχοι στην Τουρκία είχαν στο παρελθόν επικρίνει το έργο των Χριστιανών ιεραποστόλων στην χώρα,ενώ για ορισμένους τούρκους εθνικιστές οι τελευταίοι θεωρούνται εχθροί της Τουρκίας που εργάζονται για να υπονομεύσουν τους πολιτικούς και θρησκευτικούς θεσμούς της.

Στις αρχές του έτους είχε δολοφονηθεί ο αρμενικής καταγωγής τούρκος εκδότης Χραντ Ντινκ, που καταγόταν από την Μαλάτια, από ένα υπερεθνικιστή. Έπειτα από αυτό αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για τους δημοσιογράφους και τους συγγραφείς.
Πηγή: skai.gr