Κλείσιμο

Στο προσκήνιο η οπλοκατοχή

Η αιματηρότερη επίθεση στα χρονικά των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, με 33 νεκρούς και 15 τραυματίες, επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση το θέμα της νομοθεσίας για τη κατοχή και χρήση όπλων.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, κάθε χρόνο 30.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από πυροβολισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αριθμός των ιδιωτών που κατέχουν όπλα είναι ο μεγαλύτερος απ΄ ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Παράλληλα, ένα ισχυρό λόμπυ εμπόρων όπλων και υπερασπιστών της οπλοκατοχής εμποδίζει κάθε προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο και να ισχύσουν αυστηρότεροι έλεγχοι.

Η αιματηρή επίθεση στο Τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια αποτέλεσε αφορμή για τους υπερασπιστές της οπλοκατοχής να ζητήσουν τη χαλάρωση της σχετικής νομοθεσίας με το επιχείρημα ότι πολλές επιθέσεις ενόπλων σε σχολεία έχουν αντιμετωπισθεί γιατί ένας πολίτης -πιθανό θύμα- έχει όπλο και αμύνεται.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, εκφράζοντας τη λύπη του για τα θύματα της χθεσινής επίθεσης, υποστήριξε ότι το γεγονός δείχνει πόσο αρνητική είναι η αντίληψη για τα όπλα που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πηγή: skai.gr