Σαουδική Αραβία: Χρησιμοποιήθηκαν ιρανικά όπλα στην επίθεση

Ιρανικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά των εγκαταστάσεων πετρελαίου της Aramco και η επίθεση δεν ξεκίνησε από την Υεμένη, όπου βρίσκονται οι μαχητές Χούθι, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα. Αυτά είναι τα δύο πρώτα συμπεράσματα της έρευνας των αρχών της Σαουδικής Αραβίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συνασπισμού που μάχεται τους αντάρτες στην Υεμένη, Τούρκι αλ Μάλκι. 

«Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι τα όπλα είναι ιρανικά και επί του παρόντος εργαζόμαστε για να καθορίσουμε την τοποθεσία. Η τρομοκρατική επίθεση δεν προήλθε από την Υεμένη όπως ισχυρίστηκαν η πολιτοφυλακή των Χούθι», είπε ο αλ Μάλκι σε συνέντευξη Τύπου στο Ριάντ. 
Επιπλέον είπε ότι οι αρχές θα αποκαλύψουν σε επόμενη συνέντευξη Τύπου την τοποθεσία από όπου ξεκίνησαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπέλυσαν την επίθεση. 

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι η Σαουδική Αραβία είναι σε θέση να προστατεύσει τις τοποθεσίες ζωτικής σημασίας για την ενέργεια και την οικονομία. «Αυτή η δειλή πράξη σε μεγάλο βαθμό βάζει στο στόχαστρο την παγκόσμια οικονομία και όχι την Σαουδική Αραβία», τόνισε ο αλ Μάλκι. 

Πηγή: skai.gr