Το Ιράν δέσμευσε τάνκερ που κατευθυνόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Δεξαμενόπλοιο που μετέφερε 250.000 λίτρα καυσίμων και κατευθυνόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δέσμευσε η Τεχεράνη σύμφωνα με το πρακτορείο Fars στον απόηχο της επίθεσης που έγινε το Σαββάτο σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, που οδήγησαν σε προσωρινή μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά περίπου 50% και εκτόξευσαν στα ύψη την τιμή του αργού.

To τάνκερ δεσμεύτηκε κοντά στο νησί Μεγάλο Τουνμπ του Ιράν στον Κόλπο. Έχει πλήρωμα 11 ατόμων, και δεσμεύτηκε από τους Φρούρους της Επανάστασης με την αιτιολογία του λαθρεμπορίου πετρελαίου ντίζελ. Οι Φρουροί της Επανάστασης παρέδωσαν το πλήρωμα στις αρμόδιες ιρανικές αρχές. 

Αυτοσυγκράτηση ζήτησαν Ευρωπαϊκή Ένωση και Κίνα μετά τις επιθέσεις σε δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Σαουδική Αραβία, αποφεύγοντας να ενστερνιστούν την θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι υπαίτιο για τα χτυπήματα είναι το Ιράν. 

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες με τα όπλα γεμάτα («locked and loaded») ενώ νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είχε αποδώσει τις επιδρομές στο Ιράν, απορρίπτοντας την ανάληψη ευθύνης από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.