Κλείσιμο

Φυλακή 14 μέρες για την Φελίσιτι Χάφμαν στο σκάνδαλο των πανεπιστημίων

Σε φυλάκιση 14 ημερών καταδικάστηκε από δικαστήριο της Βοστώνης η διάσημη ηθοποιός Φελίσιτι Χάφμαν για την εμπλοκή της στο πολύκροτο σκάνδαλο εισαγωγών σε επιφανή πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι η πρώτη κατάδικος ανάμεσα στους 15 γονείς που έχουν αποδεχτεί την ενοχή τους. Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ελαφρώς μεγαλύτερη ποινή, έναν μήνα εγκλεισμού στην φυλακή.

Μετά την αποφυλάκισή της θα είναι υπό επιτήρηση για έναν χρόνο, ενώ της επιβλήθηκαν επίσης 250 ώρες κοινωφελούς εργασίας και πρόστιμο ύψους 30.000 δολαρίων.

Η ηθοποιός, που έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό χάρη στον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά «Νοικοκυρές σε Απόγνωση», έχει παραδεχτεί πως κατέβαλε 15.000 δολάρια ώστε να «φουσκώσει» το αποτέλεσμα της πρωτότοκης κόρης της στις τελικές εξετάσεις του Λυκείου (SATs).

Τα χρήματα δόθηκαν σε έναν γνωστό σύμβολο για πανεπιστημιακά ζητήματα ο οποίος γνωρίζει εξεταστές και διορθωτές.

Τα δικόγραφα καταδεικνύουν πως η κ. Χάφμαν είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να εφαρμόσει το ίδιο σχέδιο με την νεότερη κόρη της, όμως τελικά δεν το έπραξε.

Πολλοί γονείς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο είχαν ακολουθήσει διαφορετική οδό ώστε να εξασφαλίσουν την εισαγωγή των παιδιών τους σε μεγάλα πανεπιστήμια: Αποκτούσαν κάλπικες αποδείξεις πως τα παιδιά είχαν σπουδαίες αθλητικές επιδόσεις και γίνονταν δεκτά μέσω των σχετικών προγραμμάτων που διαθέτουν πολλά αμερικανικά ιδρύματα.
Πηγή: skai.gr