Κλείσιμο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από βομβιστική επίθεση στην Τουρκία

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 13 τραυματίστηκαν στην νοτιοανατολική Τουρκία λόγω έκρηξης αυτοσχέδιου μηχανισμού την οποία η κυβέρνηση απέδωσε στην κουρδική οργάνωση PKK.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ, όπου κυριαρχεί η κουρδική μειονότητα, και έπληξε αυτοκίνητο που μετέφερε χωρικούς που είχαν πάει στο δάσος για να συλλέξουν ξύλα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Η επίθεση έρχεται την στιγμή που η Τουρκία πιέζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδεχτούν την δημιουργία ζώνης ασφαλείας στην βορειοανατολική Συρία, όπου θα εκτοπίσει τους κούρδους αντάρτες και θα εγκαταστήσει 1 εκατομμύριο πρόσφυγες.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που θεωρεί τους αντάρτες της Συρίας παρακλάδι του PKK, δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εντοπιστούν οι δράστες.

Το PKK λογίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Ξεκίνησε αντάρτικο κατά της ’γκυρας την δεκαετία του 1980 με στόχο την δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν, κατά το οποίο έχουν χάσει την ζωή τους περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι.
Πηγή: skai.gr