KOΣΜΟΣ


Τραμπ: Ενίσχυση του ρόλου πανεπιστημίων και κολεγίων για Αφροαμερικανούς

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε χθες σε εκπροσώπους διοικήσεων κολεγίων και πανεπιστημίων στα οποία φοιτούν μαύροι σπουδαστές, δίνοντας έμφαση στην δέσμευσή του για την ενίσχυση του ρόλου των ιστορικά καθιερωμένων κολεγίων και πανεπιστημίων για μαύρους σπουδαστές .

 
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε χθες σε εκπροσώπους διοικήσεων κολεγίων και πανεπιστημίων στα οποία φοιτούν μαύροι σπουδαστές, δίνοντας έμφαση στην δέσμευσή του για την ενίσχυση του ρόλου των ιστορικά καθιερωμένων κολεγίων και πανεπιστημίων για μαύρους σπουδαστές (Historically Black Colleges and Universities -HBCUs).

“Το έθνος έχει ένα ουσιαστικό χρέος ευγνωμοσύνης [ιδρύματα] στα HBCU,” δήλωσε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο με περισσότερους από 40 εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων HBCU σε ολόκληρη την χώρα, που συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον για την πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου αναφορικά με τα κολέγια και πανεπιστήμια HBCU.

Τα σχόλιά του έγιναν θερμά αποδεκτά από ένα ακροατήριο, το οποίο, σε άλλες περιπτώσεις εκφράζει την αντίθεσή του στα όσα δηλώνει ο πρόεδρος για τους Αφροαμερικάνους. Επρόκειτο για μία προεκλογική προσπάθεια προσέγγισης της αναφερόμενης ομάδας ψηφοφόρων, σχολιάζει το POLITICO.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό ανεργίας, αλλά και στην φτώχεια που μαστίζει τους Αφροαμερικάνους. Ο ίδιος, στην διάρκεια της ομιλίας του αναρωτήθηκε για το ποιος σε μία προεκλογική συζήτηση “θα μπορέσει να νικήσει τους αριθμούς αυτούς;”

“Νομίζω ότι είναι σημαντικό να παραμείνουμε προσηλωμένοι στα χρήματα κι όχι στο μήνυμα,” δήλωσε ο Όστιν Λέιν πρόεδρος του πανεπιστημίου (Texas Southern University) ο οποίος θα φιλοξενήσει την αυριανή δημόσια τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών.

“Είμαστε εδώ κυρίως για να βρούμε αν υπάρχουν χρήματα στα οποία μπορούμε να έχουμε πρόσβαση. Που βρίσκονται αυτά και πως μπορούμε να τα πάρουμε;” Αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Ένας αριθμός σπουδαστών των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων HBCU, αλλά και μέλη της κοινότητάς τους, άσκησαν κριτική στις διοικήσεις των πανεπιστημίων τους για την συνεργασία της με την κυβέρνηση Τραμπ, δηλώνοντας ότι τα στελέχη των διοικήσεων έρχονται κοντά με μία προεδρία που προσβάλλει συνεχώς την κοινότητα των μαύρων.

Από την πλευρά τους, οι ηγέτες της HBCU υπερασπίζονται την απόφασή τους να διατηρήσουν την σχέση τους με την κυβέρνηση Τραμπ, τονίζοντας ότι η συνεργασία με μία κυβέρνηση έχει ουσιαστικό χαρακτήρα στην εξασφάλιση ομοσπονδιακών κονδυλίων, τα οποία και είναι απαραίτητα για την συνέχιση της λειτουργίας των πανεπιστημίων τους.

“Θέλουμε να συνεργαζόμαστε καλά με κάθε κυβέρνηση,” δήλωσε Κάταρα Ουίλιαμς προσωπάρχης στο πανεπιστημιακό σύστημα (the Southern University System) που έδωσε έμφαση στον ρόλο της κυβέρνησης Τραμπ για την απαλοιφή δανείου ποσού μεγαλύτερου των 300 εκατομμυρίων για την χορήγηση βοήθειας που δόθηκε για τα πανεπιστήμια HBCU στην Λουιζιάνα, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα. “Κάθε πρόοδος που μπορεί να γίνει για μεγαλύτερες χορηγίες σε υποτροφίες και δωρεές..., [είναι ευπρόσδεκτη] και είμαστε ευγνώμονες,” τόνισε η ίδια.

Κατά τις πρώτες ημέρες άσκησης της προεδρίας του, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα κάνει τα πανεπιστήμια και κολέγια HBCU μία “κορυφαία προτεραιότητα.”

Όπως οι περισσότερες διοικήσεις των αμερικανικών πανεπιστημίων, έτσι και οι διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της HBCU προσπαθούν να έχουν καλές σχέσεις με τις αμερικανικές κυβερνήσεις, πέρα από πολιτικές τοποθετήσεις.

Κατά μέσο όρο, τα ιστορικά πανεπιστημιακά ιδρύματα των μαύρων εξαρτώνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ποσοστό περίπου 50% των ετήσιων εσόδων που είναι αναγκαία για την λειτουργία τους.

Το γεγονός αυτό υποχρεώνει τις διοικήσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και κολεγίων HBCU να διατηρήσουν ένα θετικό επίπεδο συνεργασίας με την κυβέρνηση Τραμπ, μη διακινδυνεύοντας να διαταράξουν τις σχέσεις τους, ακόμη και αν το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Τραμπ μεταξύ των Αφροαμερικάνων είναι μόλις στο 9%, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση (CNN/SRSS).
 
Βρετανία: Την επόμενη βδομάδα η απόφαση για την αναστολή του κοινοβουλίου
Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας για την αναστολή του κοινοβουλίου...
19.09.2019, 18:47
Γιατί οι Αργεντινοί σταμάτησαν να αγοράζουν προφυλακτικά
Μπορεί το Μπουένος Άιρες να θεωρείται από τις πιο ερωτικές πόλεις της Νότιας Αμερικής, οι Αργεντινοί εραστές...
19.09.2019, 16:33
Ρωσία: Συνελήφθη ο σαμάνος που ήθελε να εξορκίσει τον Πούτιν
Ο εξορκισμός δεν έγινε ποτέ: η ρωσική αστυνομία συνέλαβε έναν σαμάνο από τη Σιβηρία, ο οποίος είχε ξεκινήσει...
19.09.2019, 16:13
Πρώτη υποβολή γραπτών ιδεών από Βρετανία για την αντικατάσταση του backstop
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, «εμπιστευτικά τεχνικά non-paper που αντανακλούν τις ιδέες που...
19.09.2019, 14:47
Διορία στη Βρετανία για τις προτάσεις περί backstop δίνει η ΕΕ
Σημειώνεται ότι η Φινλανδία ασκεί την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κάτι που της επιτρέπει να...
19.09.2019, 12:53
Επιδοκιμάζει έκκληση Νετανιάχου για κυβέρνηση συνασπισμού ο πρόεδρος Ριβλίν
Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν καλωσόρισε την έκκληση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον...
19.09.2019, 12:44
Νεκρή γνωστή ηθοποιός ερωτικών ταινιών στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TMZ, η γυναίκα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της από έναν φίλο της που πήγε να...
19.09.2019, 11:32
Αυστρία: Όχι επίδομα στέγασης σε μετανάστες που δεν μιλούν επαρκή Γερμανικά
Τα θέματα μετανάστευσης και ενσωμάτωσης βρίσκονταν στο επίκεντρο των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου του...
19.09.2019, 10:53
Πομπέο: Οι ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα της Σαουδικής Αραβίας στην αυτοάμυνα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν «το δικαίωμα της Σαουδικής Αραβίας...
19.09.2019, 10:50
Μεξικό: Ανοίγει ξανά η υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας 43 φοιτητών
Η απαγωγή και στη συνέχει η άγρια δολοφονία 43 φοιτητών στην πόλη Ιγουάλα στο νοτιοδυτικό Μεξικό από...
19.09.2019, 09:16

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.