Επίθεση με ρουκέτα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Καμπούλ

Επίθεση με ρουκέτα στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ πραγματοποίησαν άγνωστοι, λίγα λεπτά με την «είσοδο» της 11ης Σεπτεμβρίου, την επέτειο της μεγάλης επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και στο Πεντάγωνο.

Από την πρεσβεία των ΗΠΑ έβγαιναν καπνοί, ενώ ήχησαν οι σειρήνες. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας ενημερώθηκαν με ανακοίνωση στα μεγάφωνα, ότι το κτίριο δέχθηκε επίθεση με ρουκέτα.

’λλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ρουκέτα έπληξε τοίχο του υπουργείου ’μυνας του Αφγανιστάν, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ, τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας που συμπληρώνεται η 18η επέτειος από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη, στην Ουάσινγκτον και στην Πενσιλβάνια.

«Ρουκέτα έπληξε τοίχο του κτηριακού συγκροτήματος του υπουργείου ’μυνας, χωρίς να προκαλέσει θύματα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Νοσράτ Ραχίμι σε δελτίο Τύπου που διένειμε.

Σχεδόν μία ώρα μετά την επίθεση, όταν είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των υπαλλήλων και οι ζημιές, ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμοί.

Η επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε ώρες μετά την ακύρωση των συνομιλιών με τους Ταλιμπάν από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και την απειλή των Ταλιμπάν ότι «θα χυθεί περισσότερο αμερικανικό αίμα».