Κύπρος: Κανονικά μάθημα για τη μαθήτρια με τη μαντήλα που είχε εκδιωχθεί

Ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα κύλησε, η σημερινή ημέρα στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, όπου σημειώθηκε το περιστατικό απομάκρυνσης της μαθήτριας από το τέως διευθυντή επειδή φορούσε μαντήλα. Η κοπέλα παρακολούθησε σήμερα κανονικά τα μαθήματα. 

Ο διευθυντής που εκδίωξε την πρώτη μέρα του σχολείου, τη μαθήτρια λόγω μαντήλας μετατέθηκε στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης. Το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου διέταξε πειθαρχική έρευνα εναντίον του. 

Μιλώντας στο κυπριακό κανάλι Σίγμα, ο νέος διευθυντής σχολίασε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι να προσπαθήσουμε να κατευνάσουμε τις αντιδράσεις. Είμαι διευθυντής εδώ και έξι χρόνια. Με συνεργασία από όλους τους φορείς και το προσωπικό του σχολείου, θα τα καταφέρουμε». 

«Η ’λαν σήμερα ήρθε κανονικά στο σχολείο και δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Όλα κύλησαν ομαλά» διαβεβαίωσε. 

Πάντως, η δημοτική σύμβουλος του ΑΚΕΛ στην Αγία Νάπα, Αιμιλία Ευαγγέλου προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων σε ανάρτηση της στο Facebook, καθώς διαφοροποιήθηκε από το κόμμα της. 

«Παραδοσιακή ενδυμασία θρησκείας μιας φυλής στην Αφρική… Ελπίζω να μην στείλουν τα παιδιά τους σε κυπριακό σχολείο, μην έχουμε πάλι θέματα ότι δεν σεβόμαστε τα ανθρώπινα τους δικαιώματα… Έτσι για να σπάσουμε το πάγο με ένα αστείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.