Ανατροπή φορτηγού πλοίου με εγκλωβισμένους στις ακτές της Τζόρτζια (vid)

Δύο από τα τέσσερα εγκλωβισμένα μέλη του πληρώματος στο φορτηγό πλοίο Golden Ray που έπιασε φωτιά και ανετράπη ανοικτά των ακτών της Τζόρτζια στις ΗΠΑ, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν οι διασώστες.

Νωρίτερα, εξακριβώθηκε πως και οι 4- αρχικώς- αγνοούμενοι, μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου είναι εν ζωή.

Όπως έγινε γνωστό διασώστες κατάφεραν να ανοίξουν τρύπα στη λαμαρίνα του πλοίου και να επικοινωνήσουν με τα 4 άτομα που είχαν παγιδευτεί εντός του σκάφους τα οποία και ανέφεραν πως είναι καλά στην υγεία τους.

Για φωνές μέσα από το ημιβυθισμένο φορτηγό πλοίο, Golden Ray έκαναν λόγο αρχικώς οι διασώστες που επιχειρούσαν προκειμένου να εντοπίσουν  τα τέσσερα αγνοούμενα μέλη του πληρώματος.

"’κουσαν θορύβους, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για σημάδια της ζωής", δήλωσε στο AP το πρωί της Δευτέρας το πρωί ο αστυνομικός Ράιν Ντίκινσον. «Δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε χωρίς να εισέλθουμε και να κοιτάξουμε, αλλά άκουγαν τους ήχους», πρόσθεσε.

Στο νοτιοκορεάτικο φορτηγό πλοίο Golden Ray επέβαινε πλήρωμα 24 ατόμων. Μετέφερε περίπου 4.000 αυτοκίνητα και είχε αποπλεύσει από  το λιμάνι του Μπράνγουικ χθες μεσημέρι Κυριακής με προορισμό την Μέση ανατολή.

Περίπου μια ώρα αργότερα από τον απόπλου για αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία στο πλοίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά και εν συνεχεία αυτό αναποδογύρισε στην θαλάσσια περιοχή του St. Simons Island.

Είκοσι από τα 24 μέλη του πληρώματος κατάφεραν να εγκαταλείψουν με ασφάλεια το πλοίο προτού οι πυκνοί καπνοί και η ισχυρή πυρκαγιά καταστήσουν αδύνατον για τους διασώστες να εισέλθουν εντός του σκάφους προκειμένου να εντοπίσουν τα τέσσερα ακόμη άτομα.



«Δεν ξέρουμε αν είναι και οι τέσσερις στο ίδιο σημείο από όπου και εντοπίζουμε τους θορύβους, αλλά σίγουρα κάποιος που προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας βρίσκεται εκεί.», εκτιμούσε ανώτατο στέλεχος της ακτοφυλακής το οποίο διευκρινίζει πως αύριο Τρίτη η ομάδα διάσωσης αναμένεται να επιχειρήσει εκ νέου για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.



ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: AP
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: AP
ΠΗΓΗ: AP
Πηγή: skai.gr