Κλείσιμο

Τεχεράνη: Το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 έφθασε στον προορισμό του (upd)

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε την Κυριακή πως το ιρανικό δεξαμενόπλοιο, που βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης ανάμεσα στην Τεχεράνη και στις δυτικές δυνάμεις, έφθασε στον προορισμό του και πούλησε το πετρέλαιο που μετέφερε.

«Το δεξαμενόπλοιο έφθασε στον προορισμό του, το πετρέλαιο έχει πουληθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Αμπάς Μουσαβί στο τηλεοπτικό δίκτυο χωρίς να αποκαλύπτει εάν το πετρέλαιο έχει παραδοθεί.

Το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1, το οποίο απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του ανοικτά της Συρίας την περασμένη εβδομάδα, φωτογραφήθηκε από δορυφόρο ανοικτά του συριακού λιμανιού Ταρτούς.

Το Ιράν μπορεί να απελευθερώσει σύντομα ένα βρετανικό πλοίο το οποίο συνέλαβε, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων νομικών βημάτων, ανέφερε εξάλλου ο Μουσαβί.

«Ελπίζω πως οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και αυτό το δεξαμενόπλοιο θα απελευθερωθεί», δήλωσε στην ιρανική τηλεόραση ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τον Ιούλιο, το Ιράν δέσμευσε ένα βρετανικό δεξαμενόπλοιο κοντά στα Στενά του Ορμούζ για φερόμενες παραβιάσεις της ναυσιπλοΐας, δύο εβδομάδες μετά τη δέσμευση από βρετανικές δυνάμεις του ιρανικού δεξαμενόπλοιου Adrian Darya 1 κοντά στο Γιβραλτάρ, με την κατηγορία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο απελευθερώθηκε στη συνέχεια. Το Ιράν απελευθέρωσε την περασμένη εβδομάδα επτά από τα 23 μέλη του πληρώματος του υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιου.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ