Χονγκ Κονγκ: Σε κατάσταση συναγερμού ενόψει κινητοποιήσεων

Νέες κινητοποιήσεις των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας αναμένονται σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, για δεύτερη φορά σε δύο εβδομάδες, καθώς οι διαδηλωτές της πρώην βρετανικής αποικίας δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους παρά την απόσυρση νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου που είχε πυροδοτήσει αρχικά τις κινητοποιήσεις.

Η αστυνομία βρίσκεται ήδη σε κατάσταση συναγερμού με δεκάδες μέλη της να έχουν αναπτυχθεί σε σταθμούς της γραμμής τρένου υψηλής ταχύτητας που εξυπηρετεί το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, καθώς οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι για την παρακώλυση των μεταφορών προς το αεροδρόμιο.

Οι διαδηλωτές είχαν ακολουθήσει την τακτική αυτή την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας χάος στο αεροδρόμιο, με τους επιβάτες να σχηματίζουν ουρές για ώρες καθώς οι ακτιβιστές είχαν αποκλείσει τη σιδηροδρομική γραμμή που οδηγεί στο αεροδρόμιο και τους γύρω δρόμους. Πολλοί ταξιδιώτες είχαν καταλήξει στον κοντινότερο σταθμό του μετρό, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων, προτού κλείσει και αυτός λόγω των διαδηλώσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ