Βιασμός και μετά μαστίγωμα

Μια γυναίκα στη Σαουδική Αραβία, η οποία απήχθη, βιάσθηκε από μια συμμορία και ξυλοκοπήθηκε από τον αδελφό της, καταδικάσθηκε σε 90 μαστιγώσεις επειδή συναντήθηκε με έναν άνδρα με τον οποίο δεν είχε συγγένεια, αναφέρεται σε δημοσίευμα σαουδαραβικής εφημερίδας.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα \"Saudi Gazette\", η νεαρή γυναίκα, ηλικίας 19 χρόνων, δηλώνει πως πριν από ένα χρόνο είχε πέσει θύμα εκβιασμού από έναν άνδρα, ο οποίος ζητούσε να τη συναντήσει απειλώντας την πως, αν δεν δεχόταν, θα ισχυριζόταν στην οικογένειά της πως είχαν εξωσυζυγική σχέση, κάτι που είναι παράνομο σ\' αυτό το υπερσυντηρητικό βασίλειο.

Αφού έφυγαν με αυτοκίνητο από το εμπορικό κέντρο στο οποίο συναντήθηκαν, ο άνδρας και η γυναίκα απήχθησαν από πολλούς άνδρες οπλισμένους με μαχαίρια. Τους οδήγησαν σ\' ένα αγρόκτημα όπου η γυναίκα βιάστηκε 14 φορές από τους απαγωγείς της.

Πέντε άνδρες συνελήφθησαν για το βιασμό και καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης από 10 μήνες ως 5 χρόνια.

Αλλά οι δικαστές της πόλης Κατίφ (ανατολική Σαουδική Αραβία) αποφάσισαν επίσης να καταδικάσουν τη γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, και τον άνδρα σε μαστίγωση επειδή βρέθηκαν μόνοι μέσα σ\' ένα αυτοκίνητο.

Μια γυναίκα και ένας άνδρας που δεν είναι παντρεμένοι και δεν συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς, δεν μπορούν να επικοινωνούν δημόσια στη Σαουδική Αραβία, όπου ισχύει ο ισλαμικός νόμος (σαρία).

Η γυναίκα δήλωσε πως ένας από τους δικαστές που εκδίκασαν την υπόθεσή της, της είπε πως είναι τυχερή που δεν καταδικάσθηκε σε φυλάκιση.

\"Η ετυμηγορία μου προκάλεσε σοκ\", είπε η γυναίκα, η οποία κατέθεσε έφεση.

Η ίδια αφηγήθηκε επίσης στην εφημερίδα πως είχε ξυλοκοπηθεί από τον μικρότερο αδελφό της, επειδή ο βιασμός της ντρόπιασε την οικογένεια.

Η Φουζίγια Αλ-Ούνι, μέλος οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε στην \"Saudi Gazette\": \"Καταδικάζοντάς την σε 90 μαστιγώσεις, περνούν το μήνυμα πως είναι ένοχη. Κανένα θύμα βιασμού δεν είναι ένοχο\".


Οι ειδήσεις του BBC World μεταδίδονται στα ελληνικά από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ από Κυριακή έως Παρασκευή στις 18.35 και στις 21.35.
Πηγή: skai.gr