Τουρκία: Ευσεβείς πόθοι Ερντογάν για πυρηνικά όπλα

Την πρόθεσή του να αποκτήσει η Τουρκία πυρηνικά όπλα εξέφρασε στην ομιλία του στη Σεβάστεια ο τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στην ανάπτυξη της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας δήλωσε:

«Κάποιοι διαθέτουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Όχι έναν ή δυο. Τότε γιατί να μην έχω πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές; Αυτό δεν το αποδέχομαι. Σήμερα δεν υπάρχει στον κόσμο ανεπτυγμένη χώρα η οποία να μην έχει πυρηνικά όπλα. Όλες έχουν… Δείτε τι κάνουν οι άλλοι ενώ σε μας λένε να μην φτιάξουμε όπλα. Δίπλα μας είναι το Ισραήλ. Με αυτά τα όπλα τους εκφοβίζει όλους».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην διοικητής της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στρατηγός Ανδρέας Πενταράς, μιλώντας στο κυπριακό τηλεοπτικό δίκτυο Sigma Live είχε καταγγείλει ότι στη συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού παρέχεται η δυνατότητα στην ’γκυρα να παράγει στους τέσσερις αντιδραστήρες απεμπλουτισμένο ουράνιο, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας αλλά χρησιμοποιείται για τη δημιουργία πυρηνικών όπλων και βομβών.

Ο στρατηγός υποστήριζε ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, προκειμένου να τοποθετηθεί στο εργοστάσιο μία επιτροπή που θα ελέγχει τη λειτουργία του.

Όπως έχει αποκαλύψει στο βιβλίο του «προ-Ίμια πολέμου» ο δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς, σε ένα ταξίδι επιστροφής του από το Πακιστάν ο Ερντογάν κάλεσε τους δημοσιογράφους και δήλωσε ενώπιον τους ότι: 3-4 ατομικές βόμβες είναι αρκετές για την Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sigma Live, η ’γκυρα πονηρά κατασκευάζει το εργοστάσιο στα άκρα της χώρας της, ώστε σε ενδεχόμενο ατύχημα να μην επωμιστεί σε όλη την έκτασή της τις συνέπειες του.
Πηγή: skai.gr