Πάνω από εκατό νεκροί από «βομβαρδισμό σε φυλακή» στην Υεμένη

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Υεμένη όταν αεροσκάφη του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβάρδισαν κέντρο κράτησης στην πόλη Νταμάρ, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Ο συνασπισμός αντέτεινε πως έπληξε κτήριο όπου οι αντάρτες Χούθι αποθήκευαν πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Περίοικοι δήλωσαν πως άκουσαν έξι αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά την διάρκεια της νύχτας, όπως μεταδίδει το BBC.

Ο Ερυθρός Σταυρός ανέφερε πως περίπου 40 επιζήσαντες νοσηλεύονται μετά την επιδρομή ενώ διεξάγονται έρευνες στα συντρίμμια ώστε να εντοπιστούν τυχόν εγκλωβισμένοι.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του οργανισμού στην Υεμένη, Φρανς Ραουχενστάιν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως το κτήριο που χτυπήθηκε χρησιμοποιούνταν ως φυλακή εδώ και «κάποιο διάστημα».

Έκανε λόγο για «σοκαριστικό» περιστατικό, τονίζοντας πως οι κρατούμενοι προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο.


AP Photo/Hani Mohammed

Ο σουνιτικός συνασπισμός
επενέβη στην Υεμένη του 2015, ώστε να εμποδίσει την πλήρη επικράτηση των Χούθι, τους οποίους κατηγορεί ότι στηρίζονται από το σιιτικό Ιράν.

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν καταγγείλει και τις δύο πλευρές για σοβαρότατα εγκλήματα. Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στις εχθροπραξίες, ενώ μεγάλες εκτάσεις της χώρας βιώνουν παρατεταμένη ανθρωπιστική καταστροφή.
Πηγή: skai.gr