Πολ Μέισον στον ΣΚΑΪ: Πραξικόπημα του Τζόνσον για να περάσει το Brexit

Η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει αναστολή της λειτουργίας της βρετανικής Βουλής επί περίπου πέντε εβδομάδες σε μία τόσο σημαντική συγκυρία, ενώ πλησιάζει το Brexit, δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολεμική ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέισον.

Ο κ. Μέισον, που είχε παρακολουθήσει την σύγκρουση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους Ευρωπαίους το 2015 και είχε στενές σχέσεις με την Κουμουνδούρου, σημείωσε ότι είναι αντίθετος με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν είμαι οπαδός της ΕΕ», διευκρίνισε, όμως εκτιμά ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσει κυριαρχία εξαιτίας του Brexit.

Ο δημοσιογράφος, που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης Τζόνσον, ανέφερε ότι οι μεθοδεύσεις του Συντηρητικού πρωθυπουργού βλάπτουν την δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα».

Απέδωσε την κίνηση του κ. Τζόνσον στο γεγονός ότι διακομματική ομάδα βουλευτών είχε αποφασίσει να απαγορεύσει νομοθετικά το άτακτο Brexit, απειλή που αποτελεί μέρος της διαπραγματευτικής στρατηγικής του Λονδίνο έναντι των Βρυξελλών.

Ο κ. Μέισον επισήμανε ακόμα ότι το οικονομικό κόστος ενός Brexit άνευ συμφωνίας θα ήταν τεράστιο, προσθέτοντας ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι τράπεζες ανησυχούν βαθιά.

Οι συνεδριάσεις της Βουλής θα αρχίσουν στις 3 Σεπτεμβρίου όμως θα ανασταλούν μεταξύ 9 και 12 του μηνός και έως τις 14 Οκτωβρίου. Παρά τα πολύ μικρά χρονικά περιθώρια, βουλευτές της αντιπολίτευσης θα προσπαθήσουν ούτως ή άλλως να μπλοκάρουν το no deal Brexit.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε πως το «δράμα» θα αρχίσει στην Βουλή, όμως μετά θα συνεχιστεί στους δρόμους.
Πηγή: skai.gr