O Τζόνσον προειδοποιεί τους βουλευτές να μην εμποδίσουν το Brexit

Προειδοποίηση προς τους βουλευτές που αντιτίθενται στην πάση θυσία έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ότι «αυτή η πολιτική γενιά δε θα συγχωρηθεί αν δεν υλοποιηθεί το Brexit», απηύθυνε με συνέντευξή του στο Sky News ο Μπόρις Τζόνσον.

«Το μήνυμά μου προς αυτούς είναι πως νομίζω ότι το χειρότερο πράγμα για τη δημοκρατία τώρα θα ήταν να ακυρώσουμε το δημοψήφισμα, κάτι το οποίο τώρα προτείνουν ορισμένοι», σημείωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επανέλαβε επίσης την προειδοποίηση ότι αν δεν υλοποιηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική και στα κόμματα.

Ο κ. Τζόνσον υποστήριξε ότι παρά την αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου για σχεδόν πέντε εβδομάδες οι βουλευτές θα έχουν «πολύ χρόνο» για να συζητήσουν για το Brexit.

Χρησιμοποιώντας δε το επιχείρημα της προκατόχου του Τερέζα Μέι, ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε τους βουλευτές ότι υπονομεύουν τη διαπραγματευτική δύναμη της Βρετανίας με την προσπάθειά τους να αποτρέψουν νομοθετικά το ενδεχόμενο εξόδου χωρίς συμφωνία.

«Με το να προετοιμαζόμαστε να βγούμε [από την ΕΕ] ούτως ή άλλως που έχουν σημαντικά ενισχύσει τη θέση μας έναντι των φίλων και εταίρων μας στην ΕΕ. Διότι βλέπουν ότι σοβαρολογούμε», είπε.

«Φοβάμαι ότι όσο περισσότερο οι φίλοι και εταίροι μας θεωρούν, στο πίσω μέτρο του μυαλού τους, ότι το Brexit θα μπορούσε να αποτραπεί, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να κρατηθεί εντός από το κοινοβούλιο, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να μας δώσουν τη συμφωνία που χρειαζόμαστε», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Το ίδιο επιχείρημα επανέλαβε μιλώντας και στο BBC, όπου εκτίμησε ότι «όσο περισσότερο οι βουλευτές προσπαθούν να μπλοκάρουν το no deal, τόσο πιο πιθανό γίνεται να περιέλθουμε σε αυτή την κατάσταση».

Επανέλαβε δε ότι η χώρα θα φύγει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου «χωρίς εάν, χωρίς αλλά».
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο