ΗΠΑ: Άφησαν έγκυο κρατούμενη να γεννήσει στο κελί μόνη, χωρίς γιατρούς(vid)

Προβληματισμό για φαινόμενα αναλγησίας των αρχών αλλά και θλίψη προκαλεί η είδηση που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου και αφορά 26χρονη κρατούμενη στις φυλακές του Ντένβερ η οποία αφέθηκε να γεννήσει μόνη της στο κρεβάτι του κελιού της.

Πρόκειται για την 26χρονη κρατούμενη Diana Sanchez που εξέτιε ποινή για απάτη από το 2014 ,ούσα σε ενδιαφέρουσα.

Κάμερα κλειστού κυκλώματος από το κελί της καταγράφει την άτυχη κοπέλα να βιώνει τις οδύνες του τοκετού ολομόναχη στο χώρο χωρίς ούτε καν κάποιος υπάλληλος να έχει σπεύσει για να ελέγξει έστω τί της συμβαίνει.

Η κρατούμενη όχι μόνο δεν μεταφέρθηκε στο ιατρείο ή την νοσοκομειακή δομή του ιδρύματος αλλά στο πλευρό της δεν παρέστη ούτε καν ιατρικό προσωπικό.

Η 26χρονη γεννά εν τέλει ολομόναχη το παιδί της το οποίο διακρίνεται μετά από λίγο πάνω στο κρεβάτι του κελιού.

Όπως διακρίνεται στην κάμερα, μόνο τότε εισέρχονται στο χώρο φύλακες του σωφρονιστικού ιδρύματος με έναν εξ αυτών να κατευθύνεται προς το μωρό.

Η Sanchez είχε αντιληφθεί πως επρόκειτο να γεννήσει πολύ νωρίτερα, ενημερώνοντας τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, προκειμένου να πράξουν τα δέοντα καταλήγοντας ωστόσο να φέρνει στον κόσμο το παιδί χωρίς καμία βοήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε επίσημη ανακοίνωση του το σωφρονιστικό ίδρυμα υποστηρίζει στον αντίποδα πως έρευνα που διεξήχθη με αφορμή το περιστατικό υποδεικνύει πως το προσωπικό των φυλακών έπραξε με βάση τα όσα προβλέπονται.

Η Diana Sanchez μήνυσε το σωφρονιστικό ίδρυμα, τονίζοντας πως έφερε τον γιο της στον κόσμο σε κλίμα περιττής τρομοκρατίας, πόνου και ταπείνωσης βιώνοντας μέχρι σήμερα μετατραυματικό στρες".


Με πληροφορίες από BBC
Πηγή: skai.gr