Brexit: Καταδικάζει τον Τζόνσον η πρώτη δημοσκόπηση για αναστολή της Βουλής

Αντίθετο στην απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου για περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες ενώ πλησιάζει η ημερομηνία του Brexit είναι το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov.

Το 47% των ερωτηθέντων δήλωσε πως η κίνηση του Συντηρητικού πρωθυπουργού «δεν είναι αποδεκτή», έναντι 27% που δήλωσε ότι «είναι αποδεκτή».

Το ένα τέταρτο και πλέον των ερωτηθέντων (26%) δήλωσε ότι δεν γνωρίζει.

Ο κ. Τζόνσον απολαμβάνει οριακή πλειοψηφία ανάμεσα στους συμμετέχοντες που δήλωσαν υποστηρικτές των Συντηρητικών (52%) και του Brexit (51%).

Στον αντίποδα, τα στοιχεία της YouGov φανερώνουν ότι η κίνηση του πρωθυπουργού έχει προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις σε όλες τις περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, ακόμα και στην Ουαλία και στο μεσαίο τμήμα της Αγγλίας όπου το Brexit κυριάρχησε στο δημοψήφισμα του 2016.

Στο παραδοσιακά ευρώφιλο Λονδίνο η διαφορά σε βάρος του κ. κ. Τζόνσον ήταν 39 μονάδες (57 έναντι 18%) ενώ στην Σκοτία το χάσμα διαμορφώθηκε στις 41 μονάδες (58 έναντι 17%).

Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση έλαβε χώρα στο Λονδίνο, κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η έρευνα διενεργήθηκε σήμερα σε δείγμα 5.734 ενηλίκων.
Πηγή: skai.gr