Γερμανία: Δηλητηριώδης κόμπρα αγνοείται και σπέρνει τον τρόμο

Διαμερίσματα εκκενώθηκαν, οι κάτοικοι κλειδαμπάρωσαν πόρτες και παράθυρα: μια κόμπρα, άφαντη από την Κυριακή, έσπειρε τον πανικό στην πόλη Χέρνε, στη δυτική Γερμανία.

Παρά τις εντατικές έρευνες, το δηλητηριώδες ερπετό δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Το φίδι, το μήκος του οποίου φτάνει το ένα μέτρο, ξεγλίστρησε την Κυριακή από ένα διαμέρισμα της Χέρνε, μιας κωμόπολης στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Τέσσερα κτίρια στη γειτονιά όπου κατοικεί ο ιδιοκτήτης του εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

"Υποθέτουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα το φίδι έχει παραμείνει στο κτίριο", είπε σήμερα ένας εκπρόσωπος του δήμου, ο Γιοχάνες Κούτζιακ. "Αποφασίσαμε επομένως να συνεχίσουμε τα μέτρα που λάβαμε την Κυριακή, δηλαδή τα τέσσερα κτίρια θα παραμείνουν κλειστά και θα τα επιθεωρούμε τακτικά για να εντοπίσουμε τυχόν ίχνη" της κόμπρας, διευκρίνισε.

Οι αρχές έριξαν αλεύρι στο κτίριο, με την ελπίδα ότι το φίδι θα αφήσει τα... αποτυπώματά του κι έτσι θα οδηγηθούν στο σημείο όπου κρύβεται.

Παράλληλα, ο δήμος κάνει έκκληση στους κατοίκους όλης της πόλης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να μην περπατούν σε αγρούς ή σε σημεία με ψηλά χορτάρια, αλλά να προτιμούν τα πεζοδρόμια και τους δρόμους.

Στο σπίτι του ιδιοκτήτη της κόμπρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 άλλα φίδια.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ