Ειρωνείες Ρουχανί: Τραμπ αν θες φωτογραφία μαζί μου μόνο με Photoshop (vid)

Το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ απέκλεισε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί, ειρωνευόμενος μάλιστα τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Τη Δευτέρα, από τη σύνοδο των G7 στη Γαλλία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ανοιχτός σε συνάντηση με τον ιρανό ομόλογό του, αλλά μόνο «εάν οι συνθήκες ήταν σωστές». «Έχω ένα καλό προαίσθημα ότι (ο Ρουχανί) θα θέλει συνάντηση για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Τους πονάνε πολύ (οι κυρώσεις)» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Απαντώντας, ο ιρανός πρόεδρος απέρριψε το ενδεχόμενο συνάντησης ως άσκοπη, σχολιάζοντας ότι «θέλουμε να επιλύσουμε τα θέματα και τα προβλήματα μέσω λογικών μεθόδων αλλά δεν ενδιαφερόμαστε να βγάλουμε φωτογραφίες… Αν κάποιος απαιτήσει μια φωτογραφία με τον Χασάν Ρουχανί, αυτό είναι αδύνατο (να γίνει). Είναι πιθανό με τη χρήση του Photoshop, αλλά όχι στην πραγματικότητα». 

«Αν σταματήσουν όλες τις βάναυσες κυρώσεις τους και σεβαστούν τα δικαιώματα του ιρανικού έθνους  τότε, με αυτούς τους όρους, θα το σκεφθούμε» σημείωσε. 

Οι κ. Tραμπ και Ρουχανί αμφότεροι θα παραστούν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο. Μια πιθανή συνάντηση θα ήταν η πρώτη μεταξύ αμερικανών και ιρανών ηγετών από τη διπλωματική κρίση που ξέσπασε μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ όταν 52 Αμερικανοί κρατήθηκαν όμηροι στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη από το 1979 έως το 1981. 

Πηγή: skai.gr