Γαλλία: Ο Μακρόν συναντήθηκε με τον αρχηγό Ραονί - To μήνυμα του Ινδιάνου

Mε τον Ινδιάνο αρχηγό Ραονί, ο οποίος αγωνίζεται για να σταματήσει η αποψίλωση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, συναντήθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

"Μιλήσαμε με τον πρόεδρο Μακρόν για πολλά θέματα και είχαμε μια καλή συζήτηση. Του ζήτησα να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τα εδάφη μας" είπε ο Ραονί Μετουκτίρε. "Τα δάση και τα εδάφη της Βραζιλίας βοηθούν όλον τον πλανήτη να ζήσει", πρόσθεσε, την ώρα που το τροπικό δάσος καταστρέφεται από πολλές πυρκαγιές.

France Brazil

Ο Μακρόν "θα πείσει τους αρχηγούς των κρατών να βοηθήσουν τον Αμαζόνιο με τις πυρκαγιές και την κρίσιμη κατάσταση του δάσους" τόνισε ο 89χρονος αρχηγός της φυλής καγιάπο, που εμφανίστηκε ντυμένος με το παραδοσιακό κίτρινο κάλυμμα κεφαλής. Ο Ραονί, δεδηλωμένος αντίπαλος του Βραζιλιάνου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρουο, τον κατηγόρησε ότι "υποκινεί τους καλλιεργητές και τις εξορυκτικές εταιρείες να βάζουν φωτιές στον Αμαζόνιο".

France Amazon

Στη σύνοδο κορυφής της G7 αποφασίστηκε να σταλούν πυροσβεστικά αεροσκάφη για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι προσφορές από κυβερνήσεις και ιδιώτες.

Ο αρχηγός Ραονί θα συμμετάσχει στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο Μπορντό, στην εναλλακτική συνάντηση "οικοκινητοποίησης" Climax, το κεντρικό θέμα της οποίας φέτος είναι ο Αμαζόνιος.

France Brazil


Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ