Συρία: Δυνάμεις του Άσαντ περικύκλωσαν τουρκικό φυλάκιο κοντά στο Ιντλίμπ

Τουρκικό παρατηρητήριο κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ, βορειοδυτικά της Συρίας, περικύκλωσαν δυνάμεις του καθεστώτος ’σαντ αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η κωμόπολη Μορέκ, όπου έχουν αποκοπεί oι τουρκικές δυνάμεις, βρίσκεται στα βόρεια της επαρχίας Χάμα, και αποτελεί τμήμα περιοχής που κατέχεται από τζιχαντιστές κοντά στο Ιντλίμπ. 

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν πρώτα χωριά στη γύρω περιοχή, ανακοίνωσε η ΜΚΟ.

Προειδοποίηση στην Συρία ότι θα αντιμετωπίσει κίνδυνο σύρραξης εάν επιτεθεί στις τουρκικές δυνάμεις που υπηρετούν στην επαρχία είχε στείλει την Τρίτη η ’γκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η ’γκυρα θα πράξει οτιδήποτε είναι απαραίτητο ώστε να προστατεύσει τα στρατεύματά της και κάλεσε το καθεστώς ’σαντ στην Δαμασκό να «μην παίζει με την φωτιά».

Η Δαμασκός κατήγγειλε τη Δευτέρα την αποστολή από την Τουρκία στρατιωτικής φάλαγγας «φορτωμένης με πυρομαχικά» στο νότιο τμήμα της συριακής επαρχίας την επομένη της εισόδου φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων στην πόλη-κλειδί Χαν Σεϊχούν.
Πηγή: skai.gr