Υπάλληλος του βρετανικού προξενείου «κρατήθηκε μπαίνοντας στο Χονγκ Κονγκ»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες μετά τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στέλεχος του προσωπικού του προξενείου του Ηνωμένου Βασιλείου στο Χονγκ Κονγκ τέθηκε υπό κράτηση στην ηπειρωτική Κίνα.

«Μας προξενούν ανησυχία τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία μέλος της ομάδας μας τέθηκε υπό κράτηση καθώς επέστρεφε στο Χονγκ Κονγκ από τη Σεντζέν», σημείωσε εκπρόσωπος της αποστολής του Φόρεϊν Όφις στο Πεκίνο μέσω email.

«Παρέχουμε συνδρομή στην οικογένειά του και προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες από τις αρχές της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ και του Χονγκ Κονγκ», προσέθεσε.

Ο Σάιμον Τσενγκ, υπάλληλος του προξενείου του ΗΒ στο Χονγκ Κονγκ, δεν πήγε στη δουλειά του την 9η Αυγούστου, έπειτα από επίσκεψή του στη Σεντζέν την προηγουμένη, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος HK01, επικαλούμενος τη μνηστή του.

Το βρετανικό προξενείο στο Χονγκ Κονγκ δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters του ζήτησε να σχολιάσει την πληροφορία.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters