Κλείσιμο

Ιατροδικαστικό πόρισμα: Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του Επστάιν

Σε αυτοκτονία δια απαγχονισμού οφείλεται ο θάνατος του μεγιστάνα χρηματιστή Τζέρι Επστάιν, όπως ανακοίνωσε η ιατροδικαστική υπηρεσία που διενήργησε την νεκροψία - νεκροτομή.

Ο 66χρονος βρέθηκε νεκρός στο κελί του στο Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης ενώ ανέμενε την δίκη του για την κατηγορία ότι ουσιαστικά ενορχήστρωσε κύκλωμα διακίνησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρών γυναικών, ανάμεσά τους και ανήλικων κοριτσιών. Ο ίδιος είχε λάβει πολλά «μασάζ» που συνήθως κατέληγαν σε ερωτικές πράξεις.

Το κείμενο του πορίσματος αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες ώρες.

Ο θάνατός του προκάλεσε πλήθος θεωριών συνωμοσίας, δεδομένου ότι ο Επστάιν γνώριζε πλούσιους και ισχυρούς ανθρώπους, από διασημότητες έως επιφανείς πολιτικούς. Ο πρόεδρος Τραμπ αναδημοσίευσε θεωρίες περί σύνδεσης του θανάτου με την οικογένεια Κλίντον.

Η αυτοκτονία του χρηματιστή προκάλεσε την έντονη ενόχληση του υπουργού Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ και ερευνάται τόσο από το FBI όσο και από τον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου.

Τα πρώτα ευρήματα έχουν αποκαλύψει «σοβαρές παρατυπίες» στην ομοσπονδιακή φυλακή όπου πέθανε ο Επστάιν, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μπαρ.

Ο χρηματιστής είχε βρεθεί ημιλιπόθυμος με σημάδια στον λαιμό του περίπου τρεις εβδομάδες προτού αυτοκτονήσει και τοποθετήθηκε σε παρακολούθηση, όμως λίγες ημέρες αργότερα μεταφέρθηκε σε πρόγραμμα ηπιότερων ελέγχων, σύμφωνα με διαρροές που έχουν γίνει σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Κανονικά οι φύλακες έπρεπε να τον ελέγχουν ανά μισή ώρα και στο κελί του έπρεπε να έχει συγκρατούμενο, όμως ο Επστάιν ήταν μόνος του το βράδυ που αυτοκτόνησε και δεν είχε δεχτεί επίσκεψη από σωφρονιστικό υπάλληλο επί ώρες. Δεν αποκλείεται οι φύλακες να είχε γράψει ψευδώς στα χαρτιά ελέγχου ότι έκαναν τις περιπολίες τους όπως προβλεπόταν.

Συνδικαλιστές έχουν καταγγείλει πως το Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης είναι χρόνια υποστελεχωμένο, με συνέπεια ακόμα και μάγειρες να καλούνται να αναλάβουν βάρδιες δεσμοφύλακα.

Η έρευνα για την κακοποίηση ανηλίκων συνεχίζεται και γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Επστάιν έχουν ζητήσει αποζημίωση από την περιουσία του.
Πηγή: skai.gr