Η αεροπορική εταιρεία Cathay πιάστηκε στα δίχτυα της κρίσης στο Χονγκ Κονγκ

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα του Χονγκ Κονγκ Cathay Pacific, στον απόηχο των καταγγελιών ότι υπάλληλοι της εταιρείας έλαβαν μέρος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλονίζουν επί μήνες την ημιαυτόνομη πόλη.

Η παραίτηση του Ρούπερτ Χογκ αντανακλά την έντονη δυσαρέσκεια της Κίνας με το γεγονός ότι εργαζόμενοι της Cathay διαδήλωσαν κατά της διοίκησης του Χονγκ Κονγκ και του Πεκίνου, περιλαμβανομένου ενός πιλότου που αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση ταραχών.

Οι καταγγελίες για εμπλοκή υπαλλήλων της Cathay σε κινητοποιήσεις προκάλεσαν οργή στην Κίνα, μία από τις σημαντικότερες αγορές για την αεροπορική εταιρεία.

Στις αρχές τις εβδομάδας οι μετοχές της Cathay κατρακύλησαν στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, εν μέσω φόβων για ευρύ εμπάργκο από κινέζους ταξιδιώτες.

«Πρόσφατα γεγονότα έχουν προκαλέσει αμφιβολίες για την δέσμευση της Cathay Pacific για την ασφάλεια των πτήσεων και έθεσαν υπό πίεση την φήμη και την μάρκα μας», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιχείρησης Τζον Σλόσαρ. «Συνεπώς σκεπτόμαστε ότι είναι καιρός να τοποθετήσουμε μία νέα ηγετική ομάδα».

Πέραν του διευθύνοντος συμβούλου παραιτήθηκε και ο υπεύθυνος εμπορικά θέματα και ζητήματα πελατών, όπως ανακοίνωσε η Cathay.

Οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ άρχισαν τον Μάρτιο ως αντίδραση σε νομοσχέδιο που θα επέτρεπε την έκδοση κρατουμένων στην Κίνα, όμως έκτοτε έχουν επεκταθεί σε ευρύτερη διαμαρτυρία κατά της τοπικής διοίκησης, της αστυνομικής βίας και της σταδιακής εναρμόνισης της τοπικής νομοθεσίας με τα κινεζικά στάνταρ.
Πηγή: skai.gr