Κλείσιμο

Το τουρκικό στρατιωτικό ταμείο «σώζει» το βρετανικό ατσάλι

Το ασφαλιστικό Ταμείο των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, γνωστό ως Oyak, σχεδιάζει να εξαγοράσει την βρετανική χαλυβουργία British Steel, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο ειδικός διαχειριστής που ανέλαβε την British Steel αφότου τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης, τον Μάιο, ανακοίνωσε πως εισήλθε σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Atar Holding, επενδυτικό βραχίονα της Oyak, με στόχο την πώληση ολόκληρης της επιχείρησης εντός «των επόμενων εβδομάδων».

Ο ειδικός διαχειριστής έχει ήδη αποδεχτεί προκαταρκτική πρόταση της Oyak. Οι δύο πλευρές αναμένεται να οριστικοποιήσουν την συμφωνία μετά από ενδελεχή έλεγχο των λογιστικών βιβλίων και αφού ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η εξέλιξη δίνει ελπίδα στους 4.000 και πλέον εργαζόμενους στη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία ατσαλιού της Βρετανίας, οι οποίοι κινδύνευαν να βρεθούν στην ανεργία. Η British Steel διαθέτει μεγάλο εργοστάσιο στην κεντρική Αγγλία, ανάμεσα στις πόλεις Λιντς, Χαλ και Σέφιλντ και πολλές μικρότερες μονάδες.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως η κυβέρνηση θα προσφέρει οικονομικά θέλγητρα στην τουρκική πλευρά ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Κι άλλοι επίδοξοι επενδυτές είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την British Steel, όμως για ορισμένους υπήρχαν φόβοι πως θα προχωρούσαν σε σημαντικές μειώσεις προσωπικού.

Η Oyak έχει ήδη μεγάλα συμφέροντα στην βιομηχανία χάλυβα της Τουρκίας.
Πηγή: skai.gr