Ρωσία: Προσγείωση αεροπλάνου σε χωράφι με καλαμπόκια (βίντεο)

Ένα επιβατηγό αεροσκάφος στην Ρωσία επιχείρησε έκτακτη προσγείωση σε αγροτική έκταση, καλλιέργειας καλαμποκιού, κοντά στη Μόσχα.

Ο λόγος για τον οποίο κατέστη αναγκαία η προσγείωση του αεροπλάνου ήταν κάποια πουλιά που παγιδεύτηκαν στις μηχανές του. Οι ρωσικές αρχές αναφέρουν πως από θαύμα δεν θρήνησαν θύματα στην πτήση της Ural Airlines Airbus 321. To αεροπλάνο ταξίδευε από τη Μόσχα προς τη Συμφερόπολη της Κριμαίας, με 234 επιβάτες. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πουλιά μπήκαν και στις δύο μηχανές του αεροσκάφους με αποτέλεσμα οι μηχανές να σβήσουν και το αεροπλάνο να κάνει αναγκαστική προσγείωση ένα χιλιόμετρο μακριά από τον αεροδιάδρομο. Η μια μηχανή, μάλιστα, πήρε και φωτιά, ευτυχώς όμως δεν μπήκε στην καμπίνα των επιβατών.

Συνολικά 74 άτομα, συμπεριλαμβανομένου 19 παιδιά δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ 6 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Βίντεο που τραβήχτηκε από επιβάτες δείχνει πως το αεροπλάνο αντιμετώπισε προβλήματα δύο λεπτά μετά την απογείωση. Ένας επιβάτης, επιπλέον, δηλώνει πως δεν ενημερώθηκαν για το πρόβλημα.

Βίντεο-ντοκουμέντα από την αποβίβαση των επιβατών δείχνουν πώς κατέβηκαν μέσα στο χωράφι.
 
Δεν είμαι ήρωας 

Ο Ρώσος πιλότος, που προσγείωσε το αεροσκάφος της Ural Airlines σε ένα χωράφι με καλαμπόκι, αφού συγκρούστηκε με ένα σμήνος πουλιών, δήλωσε ότι δεν είναι ήρωας, παρά τους επαίνους του Κρεμλίνου που κατάφερε να σώσει τις ζωές των 232 επιβαινόντων και τη δική του.

Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι είναι θαύμα, που κανείς δεν σκοτώθηκε, όταν το Airbus 321 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση χθες σε ένα χωράφι στα περίχωρα της Μόσχας, λιγότερο από δύο λεπτά μετά την απογείωσή του από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ζουκόφσκι.

«Έκανα αυτό που όφειλα να κάνω» υπογράμμισε ο Νταμίρ Γιουσούποφ, ο κυβερνήτης του Airbus.
«Έσωσα το αεροπλάνο, τους επιβάτες, το πλήρωμα. Νομίζω ότι αυτή θα ήταν η μοναδική απόφαση που θα έπρεπε να πάρω. Δεν νομίζω ότι είμαι ήρωας».

«Δεν υπήρξε φόβος ούτε τρόμος» διαβεβαίωσε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.


Πηγή: Moscow Times
Πηγή: skai.gr