ΗΠΑ: Σκαραμούτσι εναντίον της επανεκλογής Τραμπ

Ο ’ντονι Σκαραμούτσι, που υπηρέτησε για μόλις 11 ημέρες ως διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, δηλώνει τώρα ότι η προεδρική θητεία του Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να περιοριστεί στα τέσσερα χρόνια, μεταδίδει το ABC News.

“Ο [πρόεδρος] στρέφεται κατά άλλων ανθρώπων μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, καλλιεργώντας το μίσος, το οποίο προκαλεί απειλές θανάτου,” δήλωσε ο Σκαραμούτσι για τον πρόεδρο Τραμπ στην εκπομπή “New Day” του CNN.

“Κάποια στιγμή οι άνθρωποι του κόμματος μου θα πρέπει να τα κοιτάξουν αυτά και να σταματήσουν να είναι αναίσθητοι και να αναρωτηθούν 'έι, τι είναι αυτό που κάνουμε;'”

Ο Σκαραμούτσι ήταν προηγουμένως από τους έμπιστους ανθρώπους του προέδρου Τραμπ, ενώ πρόσφατα άρχισε να του ασκεί κριτική, με αφορμή τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου στο Twitter με στόχο τους Δημοκρατικούς που είναι μέλη του Κογκρέσου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε “καταστροφική” την επίσκεψη που έκανε ο πρόεδρος Τραμπ στο νοσοκομείο του Ελ Πάσο, μετά τα τραγικά περιστατικά των δύο αιματηρών επιθέσεων με όπλα στο Τέξας και στο Οχάιο.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπήρξαν αναφορές (Axios), σύμφωνα με τις οποίες ο Σκαραμούτσι κλιμάκωσε την άσκηση κριτικής στο πρόσωπο του Τραμπ, δηλώνοντας ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να βρουν έναν άλλον προεδρικό υποψήφιο για τις εκλογές του 2020.

“Οι λογικοί άνθρωποι άντρες και γυναίκες στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα πρέπει να πουν: περιμένετε ένα λεπτό, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Ο ίδιος [ο πρόεδρος] δίνει στους ανθρώπους το ελεύθερο για να μισούν,” δήλωσε ο Σκαραμούτσι στο CNN.

Παρά το γεγονός ότι ο Σκαραμούτσι δηλώνει πως δεν υποστηρίζει την επανεκλογή του Τραμπ και καλεί τους Ρεπουμπλικάνους να βρουν έναν άλλον υποψήφιο, ο ίδιος δεν έχει αναφερθεί δημόσια σε άλλους πιθανούς υποψηφίους για την διεκδίκηση της προεδρίας.

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος Τραμπ άσκησε κριτική στον Σκαραμούτσι μέσω αναρτήσεών του στο Twitter το Σαββατοκύριακο, γράφοντας ότι ήταν “συνολικά ανίκανος” για την διαχείριση της θέσης του διευθυντή επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο.

“Ο ’ντονι, που θα έκανε τα πάντα για να επιστρέψει, θα πρέπει να θυμάται τον μοναδικό λόγο για τον οποίο βρίσκεται στην τηλεόραση και αυτός δεν είναι άλλος από το ότι περιφέρεται άσκοπα!”, έγραψε ο Τραμπ.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ