Ουίλιαμ Μπαρ: Σοβαρές παρατυπίες στις φυλακές που βρέθηκε νεκρός ο Έπσταϊν

Για σοβαρές παρατυπίες εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος που βρέθηκε νεκρός ο Τζέφρι Έπσταϊν, έκανε λόγο νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, υπογραμμίζοντας ότι η αμερικανική δικαιοσύνη συνεχίζει σε κάθε περίπτωση την έρευνα της για την υπόθεση του 66χρονου χρηματιστή.

«Σας διαβεβαιώνω ότι η έρευνα θα συνεχιστεί, με στόχο οποιονδήποτε συνεργό του Έπσταϊν», διεμήνυσε.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν χθες ότι ο χρηματιστής είχε αφεθεί μόνος στο κελί του, ενώ έπρεπε να βρίσκεται με άλλον κρατούμενο, και ότι οι περιπολίες που προβλέπονταν κάθε 30 λεπτά δεν τηρήθηκαν.

Μάλιστα ο Έπσταϊν είχε βρεθεί τραυματισμένος στις 23 Ιουλίου, έπειτα από μια, όπως φαίνεται, πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας, και δεν τύγχανε πλέον ενισχυμένης επιτήρησης για την αποτροπή απόπειρας αυτοκτονίας από τις 29 Ιουλίου.

O υπουργός Mπαρ δήλωσε ότι είναι «βαθιά στεναχωρημένος» και «ειλικρινά οργισμένος», αφότου ενημερώθηκε για τις ελλείψεις «που αφορούν την εγγύηση της ασφάλειας με τρόπο επαρκή» στην ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν.

Ο Γουίλιαμ Μπαρ, ανακοίνωσε την έναρξη δύο διαδικασιών διερεύνησης ήδη από το Σάββατο όταν και ο Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός, έχοντας δώσει σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τέλος στη ζωή του, εντός των φυλακών στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης όπου και κρατείτο.

Ο Τζέφρι Έπσταϊν ήταν τρόφιμος του εν λόγω σωφρονιστικού ιδρύματος από τις αρχές Ιουλίου.

Πηγή: skai.gr