Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον βασιλιά της Σ. Αραβίας Σαλμάν

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν δέχθηκε την Κυριακή τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη μουσουλμανική γιορτή Αΐντ αλ-’ντχα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Οι σχέσεις μεταξύ του Ριάντ και της ’γκυρας επιδεινώθηκαν μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο χρόνο από Σαουδάραβες πράκτορες.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις σήμερα με διάφορους ηγέτες ξένων κρατών με την ευκαιρία του Αΐντ αλ-’ντχα.

Σε μια ανακοίνωση, η Τουρκική Διεύθυνση Επικοινωνιών ανάφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, τον πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν Σαβκάτ Μιρζιζάγιεφ, τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί, τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Ιμράν Καν, τον βασιλία της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ και τον εμίρη του Κουβέιτ Σαμπάχ αλ ’χμαντ αλ Τζάμπερ αλ Σαμπάχ.