Αντιπρόεδρος της Τουρκίας:«Δεν θα διστάσουμε.Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις»

Συνεχή τα μηνύματα που στέλνει η Τουρκία μέσω των γεωτρήσεων ανοικτά της Κύπρου. Συγχρόνως, μετά τον Χουλουσί Ακάρ, σειρά στις δηλώσεις πήρε ο Φουάτ Οκτάι.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Τουρκία επιχειρεί μέσω δηλώσεών του την Κυριακή να ανεβάσει τους τόνους, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.“Οι γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα. Ήδη ο Πορθητής, το Γιαβούζ και το Barbaros βρίσκονται στην περιοχή”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας.

“Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν”, σημείωσε ο Φουάτ Οκτάι.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός ’μυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε δηλώσεις του το Σάββατο ανέφερε: “Όταν μιλάμε εμείς για ειρήνη κάποιοι το θεωρούν αυτό αδυναμία. Όταν χρειαστεί εμείς παίρνουμε το δίκαιό μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα. Για αυτό οι γείτονές μας πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους και τα γεγονότα πρέπει να τα δουν αντικειμενικά. Εμείς ως εγγυήτρια δύναμη ικανοποιούμε όλες τις υποχρεώσεις μας”.
Πηγή: skai.gr