Κλείσιμο

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ζημιές και τραυματίες

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 Ρίχτερ καταγράφηκε στην δυτική Τουρκία,  σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (CSEM). 

Ο σεισμός έγινε στις 14:25 τοπική ώρα, 6 χιλιόμετρα νότια του Μπακλάν και 48 χιλιόμετρα ανατολικά του Ντενιζλί. Είχε εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα. 

Σύμφωνα με το τουρκικό σεισμολογικό παρατηρητήριο του Καντιλί, η δόνηση είχε μέγεθος 5,7 βαθμών και είχε εστιακό βάθος 8 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών AFAD το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στην πόλη Μποζκούρτ.

«Κατέρρευσαν σκεπές, υπήρξαν μεγάλες ρωγμές, κάποια σπίτια κατέρρευσαν», δήλωσε η δήμαρχος του Μποζκούρτ, η Μπιρσέν Τσελίκ στον τηλεοπτικό σταθμό NTV. «Δεν υπάρχει νεκρός, δεν υπάρχει σοβαρά τραυματίας», πρόσθεσε.

«Οι πρώτες πληροφορίες που λάβαμε δεν κάνουν λόγο για νεκρούς ούτε για καταρρεύσεις μεγάλης κλίμακας», δήλωσε ο επικεφαλής της AFAD για την περιοχή του Ντενιζλί, ο Αλί Ετίζ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάτι άσχημο στο κέντρο του Ντενιζλί μέχρι στιγμής», είχε δηλώσει νωρίτερα ο δήμαρχος της πόλης Οζμάν Ζολάν στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk. «Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα. Οι ομάδες μας εργάζονται για να αποτιμήσουν τη ζημιά», δήλωσε ο Ζολάν.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ