Πακιστάν: Συνελήφθη η ηγέτις της αντιπολίτευσης Μαριάμ Ναουάζ για διαφθορά

Η υπηρεσία του Πακιστάν κατά της διαφθοράς συνέλαβε σήμερα την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Μαριάμ Ναουάζ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος, σε μια ακόμα σύλληψη προβεβλημένου μέλους της πολιτικής δυναστείας Σαρίφ.

Η κόρη του πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ συνελήφθη με τον ξάδελφό της Γιουσάφ Αμπάς, ενώ προσπαθούσε να επισκεφθεί τον πατέρα της σε φυλακή της Λαχόρης, όπου κρατείται αφού καταδικάστηκε για διαφθορά.

Ο Μαριάμ είναι μια από τις λίγες προσωπικότητες της αντιπολίτευσης που επικρίνουν ανοικτά τον πρωθυπουργό Ιμράν Καν και τον πανίσχυρο στρατό του Πακιστάν, κατηγορώντας τους τις τελευταίες εβδομάδες ότι λογοκρίνουν τις συγκεντρώσεις και τις συνεντεύξεις Τύπου που οργανώνει το κόμμα της. Ο ίδιος ο Καν και ο στρατός αρνούνται τις κατηγορίες αυτές.

«Η Μαριάμ και ο Αμπάς συνελήφθησαν για την υπόθεση του εργοστασίου ζάχαρης Τσόντρι», δήλωσε η ’ζμα Μπουκχάρι, εκπρόσωπος του κόμματος Μουσουλμανική Ένωση-Ναουάζ (PML-N) του Σαρίφ.

Η υπόθεση σχετίζεται με ένα εργοστάσιο ζάχαρης που ήταν στην ιδιοκτησία της οικογένειας που κυριαρχεί στα πολιτικά πράγματα της χώρας εδώ και τρεις δεκαετίες και που υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή έχει πολιτικά κίνητρα.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ